Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Χρηματοδότηση τριών έργων στο Δήμο Βόλου από το ΕΣΠΑ
Χρηματοδότηση τριών έργων στο Δήμο Βόλου από το ΕΣΠΑ

Χρηματοδότηση τριών έργων στο Δήμο Βόλου από το ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκαν σήμερα το πρωί από την της Περιφέρειας Θεσσαλίας τρία έργα σε Βόλο, Αγριά και Νέα Αγχίαλο, όπως ανακοίνωσε  το μεσημέρι σε που έδωσε στο χώρο του Δημαρχείου ο δήμαρχος Βόλου Αχ.  Μπέος.

Σε 22  ημέρες θα δημοπρατηθεί το έργο της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, που χρηματοδοτείται με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στην συνέντευξη επρόκειτο να παραβρεθεί και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τελικά δεν παρέστη καθώς μετέβη εσπευσμένα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, ο Αχ. Μπέος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από την της Περιφέρειας στις 15 Ιανουαρίου ο των 5 εκατομμυρίων και σε 22 ημέρες θα δημοπρατηθεί.

Το έργο αφορά στην επισκευή και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου.

Εκτός από τα 5 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Βόλου θα διαθέσει από ίδιους πόρους που έχουν εξασφαλιστεί στον προϋπολογισμό του για το 2019, 2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον, για όπως καθίσματα, οπτικοακουστικό υλικό, σκηνή κ.α.

“Είναι αδιανόητο για μένα ο Βόλος να μην έχει Δημοτικό . Ο Βόλος θα πρέπει να αποκτήσει ένα , αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του “, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, εκτιμώντας ότι το έργο θα ξεκινήσει πριν τις δημοτικές εκλογές. 

Κατασκευή πλατειών σε Ν. Αγχίαλο και Αγριά

Μέσω ΕΣΠΑ, εξάλλου, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή δύο νέων έργων που αφορούν στην αναμόρφωση πλατειών στις δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Νέας Αγχιάλου.

Στην Αγριά, η πλατεία είναι στην περιοχή των προσφυγικών, έχει προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, ενώ στην Αγχίαλο είναι στην περιοχή Αλωνάκι και το κόστος της ανέρχεται σε 397.000 ευρώ.

Ο Δήμος Βόλου θα χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους την κατασκευή παιδικών χαρών και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED, καθώς τα χρήματα από το ΕΣΠΑ δεν ήταν αρκετά για να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου το έργο.

Ο Αχ.  Μπέος, απάντησε και για τις σχέσεις του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, λέγοντας ότι πλέον έχει αποκατασταθεί η όποια κόντρα υπήρχε μεταξύ τους. “Πριν έρθω στο Βόλο δεν τον ήξερα καν. Προσωπικά, δεν είχα κάτι μαζί του. Η κόντρα που είχαμε, ήταν για τα συμφέροντα της πόλης . Όταν θίγονται, έτσι τα διεκδικώ. Πρυτάνευσε, όμως, η λογική και έχουμε μία καλή συνεργασία για το καλό της πόλης”, ανέφερε.

Ο δήμαρχος, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την υποψηφίων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της “Νέας Εποχής – Νέας Δυναμικής” και ειδικά για τους Αργύρη Κοπάνα και Γ. Ρήγα.

Όπως τόνισε, κάθε ένας υποψήφιος μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει, ωστόσο, ο ίδιος δεν θα αναφερθεί σε κανέναν ιδιαίτερα, αλλά θα τους παρουσιάσει όλους μαζί, συνολικά. “Δεν παίρνω θέση ξεχωριστά για κανέναν. Όλοι είναι αντάξιοι, ισάξιοι και ικανοί”, είπε, προσθέτοντας πως υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο.

“Ο κόσμος είναι το κόμμα μας, που αναγνωρίζει το έργο που κάνουμε και αναγνωρίζει τα άτομα που συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Όταν τρέχει ένα άλογο μόνο του, δεν χάνει…” κατέληξε .

Επιλογή Ευθύνης: «Πολιτικό ναυάγιο σε βούρκο»

Σχολιάζοντας τη σημερινή -μοναχική, τελικά- του Αχ. Μπέου, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» αναφέρει:«Χθες, μάθαμε ότι η μάχη κατά του «παλιού, σάπιου πολιτικού συστήματος» γίνεται αλιεύοντας (αναμενόμενες, είναι αλήθεια) πολιτικές «κουμπαριές» από το παλιό σύστημα, παρά τις αμοιβαίες «φιλοφρονήσεις» που ανταλλάσσονταν μέχρι πρόσφατα.

Σήμερα, ήταν η σειρά να ζήσουμε, για μια ακόμη φορά, το πολιτικό ναυάγιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Η φαρσοκωμωδία των προεκλογικών εξαγγελιών για έργα που θα έπρεπε να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, είναι ο φερετζές μιας χαμένης πενταετίας.

Με τούτα και με τ’ άλλα, η απερχόμενη δημοτική αρχή κλείνει μια ολόκληρη πενταετή , χωρίς να έχει ξεκινήσει ούτε ένα νέο έργο ΕΣΠΑ. Κερδίζει, λοιπόν, επάξια τον τίτλο της πιο αποτυχημένης δημοτικής αρχής στη μεταπολιτευτική, τουλάχιστον, της πόλης.

Και το χειρότερο, ολοκληρώνει  τον κύκλο της βουτηγμένη στον βούρκο του πολιτικού αμοραλισμού, στέλνοντας το μήνυμα στην κοινωνία ότι μπροστά στη βουλιμία της εξουσίας, τα πάντα επιτρέπονται.»

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

  • Καταστράφηκε ολοσχερώς εν κινήσει φορτηγάκι στη ΒΙΠΕ Βόλου - https://t.co/10jjA4fR9E -

  • Σύλληψη 30χρονου με αεροβόλο σε πάρκο του Βόλου - https://t.co/HkZXVVktEv -

"Αλιεύοντας" την είδηση