Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μαγνησίας
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μαγνησίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μαγνησίας

Στην κτηγορί κινδύνου 3 (υψηλή) είναι η Μαγνησία σήμερα 30 Ιουλίου στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στη Μαγνησία αποφάσισε την προληπτική απαγόρευση διέλευσης προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA και δάση.

Οι περιοχές που απαγορεύεται κάθε παρουσία είναι οι εξής:
1.Δάσος Κουρί
2.Άγ. Ονούφριος
3.Γορίτσα
4.Μηλιές Νεοχώρι
5.Μπν
6.Νεοχώρι-
7.Προμύρι

Επισημαίνεται ότι ο σχετικός χάρτης πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισυνάπτεται χάρτης με τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, όπου εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο χάρτης σε πλήρη ανάλυση θα είναι αναρτημένος στην της Περιφέρειας Θεσσαλίας(www.thessaly.).

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αυρική περίοδο.

Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές» με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε κάθε περιοχή ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος.

Παρακαλούνται οι αποδέκτες να ενεργήσουν σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης με την κατάλληλη σήμανση οδών και με τον έλεγχο των προαναφερθέντων δρόμων – περιοχών, καθώς και την σχετική ενημέρωση των κατοίκων”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση