Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ανθρώπινη διαμαρτυρία για την αποδυνάμωση κι απαξίωση του ΑΓΝΒ
Ανθρώπινη διαμαρτυρία για την αποδυνάμωση κι απαξίωση του ΑΓΝΒ

Ανθρώπινη διαμαρτυρία για την αποδυνάμωση κι απαξίωση του ΑΓΝΒ

Ανθρώπινη λυσίδ διαμαρτυρίας για την αποδυνάμωση κι απαξίωση του θα δημιουργήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο , ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η Ένωση Νοσοκομειακών ιατρών Μαγνησίας.

Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κ. Τράγαλο, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο του Βόλου να μένει εκτός χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ, τη στιγμή που καλύπτει τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή – όπως τα νησιά και το Πήλιο και πρόσθεσε: «Υπάρχει απαξίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν λάθος στιγμή και σύντομα θα έχουμε πιο ευχάριστα νέα».

Η του Συλλόγου Λεμονιά Πατρώνη, τόνισε ότι το Νοσοκομείο Βόλου ανήκει στα μεγάλα Νοσοκομεία των 400 κλινών και θα πρέπει όλοι οι φορείς να ευαισθητοποιηθούν κι ενημέρωσε ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 το Νοσοκομείο είχε στείλει το φάκελο με τα έργα στο Υπουργείο Υγείας και στην 5η ΥΠΕ, στον οποίον περιλαμβάνονται έργα όπως η τοποθέτηση μαγνητικού τομογράφου, στεφανιογράφου, ακτινολογικού εξοπλισμού, ψηφιακού υ, μονάδα αιμμοκάθαρσης, μονάδα παραγωγής οξυγόνου και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στη ΜΕΘ.

«Τα παραπάνω έργα ανέρχονται περί στα 3εκ. ευρώ, ενώ σε όλη τη Θεσσαλία ο προϋπολογισμός για το νέο ΕΣΠΑ ανέρχεται στα 7 εκ. ευρώ» είπε η κα Πατρώνη.

Τέλος, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών ιατρών Νικ. Χαυτούρας έκανε λόγο για τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου. «Δυστυχώς οι προθέσεις της Πολιτείας φαίνεται ότι είναι η υποστελέχωση του Νοσοκομείου. Πρέπει όλοι να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και της κοινωνίας μας. Πρέπει όλοι οι Βουλευτές πέρα από το πολιτικό κόστος να αντιδράσουν» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι προγραμματίζεται συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. «Από την διοίκηση του Νοσοκομείου γίνονται προσπάθειες αλλά αν δεν θέλει η Πολιτεία, δεν μπορεί να κάνει κάτι» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι, όλη αυτή η κατάσταση οφείλεται και στην αδιαφορία των κυβερνητικών βουλευτών και στις του μνημονίου με τις οποίες συναινούν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Οι Ν. Χαυτούρας και Γ. Μουλάς

Οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Ανδρέου Μεϊκοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη, Γιάννης Μολοχίδης μίλησαν για το Νοσοκομείο Βόλου και την Υγεία σαν πιόνια, που εξυπηρετούν τις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος της τοπικής κοινωνίας. Όπως συνηθίζουν και στο , άσχετοι και εμπαθείς, επανέλαβαν τους εαυτούς τους, λέγοντας ένα κάρο ανοησίες για το θέμα των προτεινόμενων δράσεων ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείο.

Οι δικές μας θέσεις εδράζονται στο υπ' αριθμό 636/6-4-2016 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ), το οποίο δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα, το οποίο ουδείς αμφισβήτησε ή αμφισβητεί. Στις προτεινόμενες δράσεις δεν υπάρχει καμία που να αφορά το Νοσοκομείο Βόλου.

Το σημερινό λιβελλογράφημα των παραπάνω κυρίων σκοπό έχει να δημιουργήσει σύγχυση στο κοινό και προπαντός να αποκοιμίσει τους βολιώτες. Από την άλλη πλευρά δεν μπορέσαν να αντισταθούν στον πειρασμό να μας στολίσουν με ύβρεις και αήθεις χαρακτηρισμούς, δείχνοντας την κενότητα της προσωπικής και πολιτικής τους υπόστασης.

Άλλωστε, αυτά τα αγλαΐσματα της αριστεράς στο Βόλο, με τους κολοσσιαίους αγώνες τους, εμφανιζόμενοι σαν να είναι σύγχρονοι Τσε Γκεβάρα, έχουν καταντήσει η Πέμπτη Φάλαγγα της Τρόικας και το αποδεικνύουν αυτό με την στάση τους στο θέμα του Νοσοκομείου και Υγείας γενικότερα.

Αντί να διαστρεβλώνουν τα θέματα της Υγείας, ας δούνε σε τι χάλι βρίσκεται αυτή σήμερα. Οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες σε ελεεινό επίπεδο, με το ΠΕΔΥ σχεδόν ανύπαρκτο, το Νοσοκομείο με τις ελλείψεις του, για τις οποίες οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι περί άλλων τυρβάζουν, και ο λαός που δεν θα έχει που να πάει, ελλείψει χρημάτων, να μένει αβοήθητος.

Που είναι οι ευαισθησίες τους; Που είναι οι δήθεν φιλολαϊκές θέσεις τους; Πουθενά! Έχουν μετατραπεί σε Κουϊσλινγκ της Αριστεράς στο Βόλο.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το Νοσοκομείο Βόλου τους καλούμε να συμμετάσχουν, χωρίς κόμπλεξ, στην ανθρώπινη αλυσίδα που θα δημιουργηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 25-5-2016 στο Νοσοκομείο Βόλου ώστε όλοι να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και της κοινωνίας μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση