Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αναβολή λόγω τραπεζών για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά
Αναβολή  λόγω τραπεζών για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά

Αναβολή λόγω τραπεζών για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά

Οι κλειστές τράπεζες στάθηκαν αφορμή για τα που έχουν προγραμματιστεί και είναι σε εξέλιξη,όπως το αντιπλημμυρικό έργο στον Ξηριά.

Ειδικότερα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είχε προγραμματιστεί διαγωνισμός για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά, προϋπολογισμού 980.000 €, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε κανένας ανάδοχος, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να προσκομίσει εγγυητική , διότι οι τράπεζες είναι κλειστές.

Επιπλέον, πρόβλημα προέκυψε και με την προμήθεια καυσίμων στην Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω έλλειψης ρευστότητας του προμηθευτή, που δεν μπορεί να αγοράσει μεγάλες τητες για να τις εφοδιάσει.

Η Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τα αντιπλημμυρικά έργα του Ξηριά αναβλήθηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ανάδοχοι δεν μπορούν να προσκομίσουν εγγυητική για να λάβουν μέρος στη διαδικασία.

Η ίδια υπογράμμισε ότι την ερχόμενη Τρίτη, έχει προγραμματιστεί διαγωνισμός για το έργο ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών στον χείμαρρο Ξηριά, με ασφαλτόστρωση των γύρω δρόμων και κατασκευή πεζογέφυρας, προϋπολογισμού 800.000 € και ανέφερε ότι αν παραμείνουν οι τράπεζες κλειστές, θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με τους εργολάβους.

Η τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι υποέργο του ΕΣΠΑ και έχει καταληκτική ημερομηνία περαίωσης στο τέλος του 2015.

Πρόβλημα με τα καύσιμα

Εν τω μεταξύ, προβλήματα με τον εφοδιασμό καυσίμων αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, καθώς ο προμηθευτής δεν διαθέτει μεγάλη ρευστότητα και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.
«Για σήμερα που υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής χρειάστηκε να μετακινηθούν στα Σφαγεία Αλμυρού, βρέθηκαν καύσιμα, αλλά υπάρχει ερωτηματικό για τις επόμενες ημέρας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

Σήμερα, ανέφερε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, έφτασε έγγραφο του υπουργείου που ζητά να γίνουν έλεγχοι σε σούπερ μάρκετς, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί σφαγή ζώων στα Σφαγεία Ανάβρας και οι υπάλληλοι θα πρέπει να βρίσκονται στο ορεινό χωριό του Αλμυρού.

Να σημειωθεί ότι οι πρατηριούχοι μπορούν να προμηθευτούν καύσιμα από τα διυλιστήρια μόνο με μετρητά, καθώς οι τράπεζες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εκδώσουν επιταγές, για να πληρώσουν τα καύσιμα που αγοράζουν.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου

Εν τω μεταξύ, την ευχή να επικρατήσει ψυχραιμία και να υπογραφεί τελικά η ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στο Δήμο Βόλου εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και νέου ΣΕΣ Άρης Σαββάκης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαββάκης δήλωσε: «Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και να υπάρξει μια και να προχωρήσουν όλα ομαλά. Υπήρξαν δυο ακυρώσεις διαγωνισμών από την Περιφέρεια αλλά δεν αφορούν το Δήμο, αλλά και για τα δικά μας προγράμματα κάποια θέματα θα υπάρξουν, όπως με τους εργολάβους στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά ελπίζουμε ότι θα λυθούν”.

Για την απόφαση του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέου να «παγώσει» τις δημοτών προς το Δήμο και τη ΔΕΥΑΜΒ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει ο κ. Σαββάκης τόνισε ότι η κίνηση ήταν σωστή και πρόσθεσε: «έπρεπε να δοθεί αυτή η παράταση στους πολίτες να μπορούν να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους αργότερα γιατί όλοι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση.»

Ερωτηθείς για το αν συνεχιστεί η έλλειψη χρηματοδότησης και τι επιπτώσεις θα έχει τόνισε: « Δε νομίζω, εκτός αν πάμε στο χειρότερο σενάριο και μείνουμε εκτός ευρώ. Τότε όλα μπορεί να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό.

Πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η ψυχραιμία σε όλους , θα δοθεί λύση και θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση κανονικά από το ΕΣΠΑ που τρέχει και θα ανοίξει το νέο που το περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο.»

"Αλιεύοντας" την είδηση