Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Αναστάσιμο πανηγύρι στο Αερινό
Αναστάσιμο πανηγύρι στο Αερινό

Αναστάσιμο πανηγύρι στο Αερινό

Ιγνάτιος: «Ο αδικοχαμένος μας ένωσε το Έθνος»

Σε Αναστάσιμη και Πανηγυρική ατμόσφαιρα ο μητροπολίτης Ιγνάτιος λειτούργησε σήμερα, , στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού. Στην συμμετείχαν ο δήμαρχος Δημήτριος Νασίκας, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του Ναού τελέστηκε η Αρτοκλασία και ο κ. Ιγνάτιος απηύθυνε στον λαό θερμό Αναστάσιμο χαιρετισμό, εκφράζοντας την χαρά του για τον συνεορτασμό, ευχαρίστησε για την παρουσία όλων και την στήριξη και την αγάπη της τοπικής κοινωνίας στον εφημέριο του χωριού π. Αλέξανδρο, ο οποίος ανήκει στην χορεία των αμίσθων κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον αναστάσιμο χαρακτήρα της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας, μέσα στην οποία ενωνόμαστε με τον Χριστό και μεταξύ μας, μία εμπειρία που μπορούμε να γευόμαστε σε κάθε . «Οι Έλληνες ξέρουμε να γιορτάζουμε την Ανάσταση, γι’ αυτό και τα πιο λαμπρά πανηγύρια μας είναι τα αναστάσιμα. Ακόμα και μέσα στην τουρκοκρατία οι Έλληνες ύψωναν τα λάβαρα της Αναστάσεως, που για εκείνους ήταν και τα λάβαρα της πολυπόθητης λευτεριάς…».

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «κάποια στιγμή έρχονται οι συνθήκες, ακόμα και σε καιρούς ειρήνης, όπως αυτή που ζούμε, που μας κάνουν να στεκόμαστε με προβληματισμό απέναντι σε καίρια ερωτήματα, όπως τί σημαίνει πατρίδα, τί σημαίνει αγαπώ την πατρίδα μου, τί σημαίνει υπερασπίζομαι ιερά και όσια μπροστά στον κίνδυνο, πόση αξία έχει η ενότητα του λαού, γύρω από την πίστη;

Είναι στιγμές που οι ήρωές μας, όπως πρόσφατα ο αδικοχαμένος μας ενώνουν όλο το Έθνος και μας δείχνουν τον δρόμο για να τα καταφέρουμε, στηριζόμενοι στην κοινή πίστη και ελπίδα, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος, σήμερα, παραπαίει. Γι’ αυτό, σας καλώ να κρατήσετε την ενότητά μας και να γαλουχήσετε τα σας με τα νάματα της Ορθόδοξης πίστης μας…».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, ακολούθησε λαϊκό , που διοργάνωσε ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός», με την συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου και της Μητροπόλεως «Δημητριάς».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση