Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Αναστάσιμο πανηγύρι στο Αερινό
Αναστάσιμο πανηγύρι στο Αερινό

Αναστάσιμο πανηγύρι στο Αερινό

Δημητριάδος : «Ο αδικοχαμένος πιλότος μας ένωσε το Έθνος»

Σε Αναστάσιμη και Πανηγυρική ο μητροπολίτης Δημητριάδος λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Αντίπασχα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού. Στην συμμετείχαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του Ναού τελέστηκε η Αρτοκλασία και ο κ. Ιγνάτιος απηύθυνε στον λαό θερμό Αναστάσιμο χαιρετισμό, εκφράζοντας την χαρά του για τον συνεορτασμό, ευχαρίστησε για την παρουσία όλων και την στήριξη και την αγάπη της τοπικής κοινωνίας στον εφημέριο του χωριού π. Αλέξανδρο, ο οποίος ανήκει στην χορεία των αμίσθων κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον αναστάσιμο χαρακτήρα της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας, μέσα στην οποία ενωνόμαστε με τον Χριστό και μεταξύ μας, μία εμπειρία που μπορούμε να γευόμαστε σε κάθε . «Οι Έλληνες ξέρουμε να γιορτάζουμε την Ανάσταση, γι' αυτό και τα πιο λαμπρά πανηγύρια μας είναι τα αναστάσιμα. Ακόμα και μέσα στην τουρκοκρατία οι Έλληνες ύψωναν τα λάβαρα της Αναστάσεως, που για εκείνους ήταν και τα λάβαρα της πολυπόθητης λευτεριάς…».

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «κάποια στιγμή έρχονται οι συνθήκες, ακόμα και σε καιρούς ς, όπως αυτή που ζούμε, που μας κάνουν να στεκόμαστε με προβληματισμό απέναντι σε καίρια ερωτήματα, όπως τί σημαίνει πατρίδα, τί σημαίνει αγαπώ την πατρίδα μου, τί σημαίνει υπερασπίζομαι ιερά και όσια μπροστά στον κίνδυνο, πόση αξία έχει η ενότητα του λαού, γύρω από την πίστη;

Είναι στιγμές που οι ήρωές μας, όπως πρόσφατα ο αδικοχαμένος πιλότος μας ενώνουν όλο το Έθνος και μας δείχνουν τον δρόμο για να τα καταφέρουμε, στηριζόμενοι στην κοινή πίστη και ελπίδα, παρά το γεγονός ότι ο , σήμερα, παραπαίει. Γι' αυτό, σας καλώ να κρατήσετε την ενότητά μας και να γαλουχήσετε τα σας με τα νάματα της Ορθόδοξης πίστης μας…».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι, που διοργάνωσε ο Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός», με την συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου και της Μητροπόλεως «».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση