Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προϋποθέσεις εξόδου στις αγορές «βλέπει» η κυβέρνηση
Προϋποθέσεις εξόδου στις αγορές «βλέπει» η κυβέρνηση

Προϋποθέσεις εξόδου στις αγορές «βλέπει» η κυβέρνηση

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup «θα αποτελέσει την αρχή εξόδου της χώρας από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής ύφεσης», όπως δήλωσε ο Οικονομικών, κ. Ευ. , μετά το πέρας της κρίσιμης ς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο υπουργός υποστήριξε πως για το χρέος κάποια μέτρα θα εφαρμοστούν βραχυπρόθεσμα και συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της ς και ώς τη λήξη του προγράμματος. Επίσης, ανέφερε πως υπάρχει συμφωνία και για μέτρα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν το 2018, αλλά ήδη γνωρίζουμε τη μορφή τους, καθώς και συμφωνία για λήψη μέτρων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

«Είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, έπειτα από πολύ καιρό» υποστήριξε ο κ. και πρόσθεσε πως «η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού προέβλεπε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις για το χρέος και τώρα υπάρχει ένα συνολικό πακέτο». Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι πλέον «υπάρχει το κατάλληλο έδαφος για να μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι αυτή είναι η αρχή αντιστροφής του φαύλου κύκλου στον οποίο είχε περιέλθει η Ελλάδα, με ύφεση και μέτρα και ότι η χώρα με την των επενδυτών θα μπει σε έναν ενάρετο κύκλο».

Μάλιστα, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι συμφωνηθείσες για το χρέος επιτυγχάνουν την έξοδο στις αγορές, μέσω της τόνωσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης και της εξάλειψης των συνθηκών αβεβαιότητας στην .

Παράλληλα, στο υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι το Eurogroup υιοθέτησε τον «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης», όπως ακριβώς τον είχε εισηγηθεί η ελληνική πλευρά, αποτρέποντας έτσι την επιβολή των «υπό αίρεση μέτρων» (contingent measures), ύψους 2% του , ή 3,6 δισ. .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση