Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Παρουσία μόνον έξι από τους 68 στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Παρουσία μόνον έξι από τους 68 στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Παρουσία μόνον έξι από τους 68 στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εικόνα πλήρους απαξίωσης εμφάνισε η πολύκροτη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε χθες έπειτα από 4,5 μήνες σιωπής λόγω της ς των δικηγόρων. Στο εδώλιο του δικαστηρίου τες ήταν μόνον έξι από τους 68 κατηγορουμένους, καθώς η νομοθεσία δίδει την ευχέρεια της μη εμφάνισης στο ακροατήριο ακόμα και κατηγορουμένων για βαρύτατα .

Μεταξύ των απόντων και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως και όλοι οι , νυν και πρώην της Χρυσής Αυγής, που από την πρώτη στιγμή έχουν επιλέξει να μην προσέλθουν στο ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη σύνδεσή τους με τα που περιγράφονται γι' αυτούς στο βαρύ κατηγορητήριο.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου, που συνεδριάζει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις , ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που παρακολουθούσαν την ακροαματική διαδικασία, που συνεχίστηκε με σωρεία διαδικαστικών θεμάτων, παρελκυστικών αιτημάτων και πρακτικών, όπως και τραγική του Παύλου Φύσσα και οι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού φίλοι θυμάτων.

Η της Χρυσής Αυγής ήδη συμπλήρωσε πάνω από έναν χρόνο από τότε που ξεκίνησε, τον Απρίλιο του 2015, και ουσιαστικά ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας της πρώτης υπόθεσης του κατηγορητηρίου που αφορά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ολοι οι κατηγορούμενοι που είχαν προσωρινά κρατηθεί, έχουν αποφυλακιστεί με διάφορους όρους και οι βραδείς ρυθμοί διεξαγωγής της δίκης που σχετίζονται με πολλούς παράγοντες –κυρίως όμως με την αίθουσα καθώς εκεί εκδικάζονται εκ περιτροπής και άλλες υποθέσεις– πρακτικά παρεμποδίζουν σοβαρά την πρόοδο της ακροαματικής διαδικασίας. Οι πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτου δεν αρκούν για να προχωρήσει η διαδικασία και οι αναμενόμενες σε κάθε δίκη, παρελκυστικές τακτικές των κατηγορουμένων, στη συγκεκριμένη δίκη, εμφανίζουν μεγάλη συχνότητα.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση