Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Π. Καμμένος: Αποστάτες όσοι φεύγουν από εμένα
Π. Καμμένος: Αποστάτες όσοι φεύγουν από εμένα

Π. Καμμένος: Αποστάτες όσοι φεύγουν από εμένα

Ο Αλ. Τσίπρας είχε υποχρέωση να μην τους δώσει καρέκλα

Να μην προχωρήσει στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας πως θα κάνει τα πάντα για να μην βρει ο πρωθυπουργός τους 151 βουλευτές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε Κουντουρά και Κόκκαλη, τους οποίους νωρίτερα είχε διαγράψει από τους ΑΝΕΛ αλλά και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως ανέφερε, τον υπονόμευαν.«Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία», υποστήριξε.

Παράλληλα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει δημόσια αν συνυπογράφει με τους ΑΝΕΛ πρόταση μομφής, με την προϋπόθεση να αρνηθεί σύνθετο όνομα με τον όρο “Μακεδονία” και μη διαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή αποφασίσει ότι δέχεται τον όρο που του έχω θέσει, δηλαδή να μην υπάρχει καμία λύση με τον όρο “Μακεδονία”, να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, να μην διαπραγματευτεί καμία συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που θέλει να διαπραγματευτεί με τον όρο “Μακεδονία”, εγώ τώρα πηγαίνω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Επιμένουμε καμία χρήση του όρου “Μακεδονία”. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ σημείωσε πως «οι βουλευτές που φεύγουν από μένα αποστατούν, με προδίδουν. Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω».

Την ίδια ώρα κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει – έστω και την τελευταία στιγμή – στη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. «Καλώ για ύστατη στιγμή τον πρωθυπουργό να αποσύρει την ψηφοφορία. Να φέρει την κάλπη και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει ή όχι τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο κ. Τσίπρας είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτους που αποστάτησαν από τους ΑΝΕΛ»

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζοντας επιπροσθέτως πως «οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα».

«Έχουμε κινέζικους δράκους στην πολιτική» συμπλήρωσε προσθέτοντας πως η κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης έβγαζαν πύρινους λόγους κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τώρα στηρίζουν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης»

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε δε, πως θα προσπαθήσει έτσι ώστε να μην εξασφαλιστούν οι 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. «Θα παλέψω να μην υπάρξουν οι 151 βουλευτές. Εγώ αυτή τη κυβέρνηση τη γέννησα μαζί με τον Τσίπρα, εγώ την κράτησα την κυβέρνηση αυτή και κράτησα ένα υπουργείο Αμυνας το οποίο, αν θέλετε ήταν κι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο υπουργείο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η Έλενα Κουντουρά με πρόδωσε – Ο της έγραψε τον ύμνο για την 21η Απριλίου»

O Πάνος Καμμένος επιφύλασσε σκληρή επίθεση προς την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού σημειώνοντας πως «αν είναι η κυρία Κουντουρά κεντροαριστερά που ο της έγραψε τον ύμνο, φίλος μου ο στρατηγός, τον ήξερα, για την 21η Απριλίου το: ”Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”, τότε τους καλωσορίζω στη νέα Αριστερά».

Τα πυρά του έστρεψε και στον υφυπουργό, Βασίλη Κόκκαλη υποστηρίζοντας πως χρησιμοποίησε τους ΑΝΕΛ. «Η κυρία Κουντουρά με πρόδωσε και εμένα και τους ψηφοφόρους της. Ο κ. Κόκκαλης μας λέει μέχρι και τώρα από την ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θα την ψηφίσει μεν γιατί νομίζει πως το θα τον αντικαταστήσει μετά, αλλά τώρα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».

Καταγγελίες για χρηματισμούς

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ακόμα χρηματισμούς και δωροδοκίες από μεγάλα συμφέροντα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί στήριξη για την συμφωνία των Πρεσπών. «Για την ψυχή της μάνας τους δεν νομίζω να το κάνουν πολλοί. Ολοι πια τους έρχεται η Θεία Φώτιση και αποφασίζουν από εκεί που ήταν Μακεδονομάχοι να γίνουν υπερασπιστές της Συμφωνίας των Πρεσπών; Άλλοι που χθες φωνάζανε για την παράδοση του όρου Μακεδονία και ότι ποτέ δεν θα την παραδώσουμε. Τους ήρθε η έμπνευση και την στηρίζουν; Aναφέρομαι στους πάντες. Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι για την υπόθεση των Σκοπίων έχουν πέσει τεράστια συμφέροντα», τόνισε.

Παράλληλα ισχυρίστηκε πως το ίδρυμα Σόρος είναι πίσω από πολλές ενέργειες ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος θα δώσει το παρών στο προσεχές συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται.

«Ενοχλούσε τον Βούτση να μιλάω για τον Κουφοντίνα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως σημείωσε, τον υπονόμευαν και προσπαθούσαν να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσουν νωρίτερα σε διαζύγιο. «Εγώ δεν δέχομαι τον κ. Βούτση ο οποίος κατά καιρούς έχει επιτεθεί σε εμένα. Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Γιατί δεν μπορεί να βρίσκονται κάποιοι άνθρωποι που τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια απέναντι στην . Δεν με θέλει ο κ. Βούτσης, ποτέ δεν με ήθελε. Πάντα υπονόμευε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. πάρχουν κι άλλοι που δεν με θέλανε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ. Φίλης, ιδεολογικά. Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία. Τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για τις παρελάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Π. Καμμένος για «casus belli»: Δεν είμαι Κοτζιάς για να ανακοινώνω τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Κάλεσμα προς την Τουρκία να χαμηλώσει τους τόνους, καθώς οι μεγαλοστομίες δεν ωφελούν κανένα, ώστε να εκμεταλλευθούμε τον υποθαλάσσιο χώρο χωρίς απειλές, υπό την εγγύηση της καλής και ασφαλούς λειτουργίας του διεθνούς δικαίου», απηύθυνε ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου του υπουργείου, κατά την τετραετία 2015-2018.

«Η Ελλάδα σέβεται, εφαρμόζει και θα εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο, έχοντας μαζί της εκείνους που αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο παραβάτης», πρόσθεσε , παρατηρώντας ότι «προς τούτο βοήθησε η παρουσία της SNMG2 στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς οι σύμμαχοι διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι», ότι η Τουρκία παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ η Ελλάδα προασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Η Ελλάδα επιθυμεί να υπάρχουν συνθήκες καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής αλλά είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί στο ακέραιο την εδαφική ακεραιότητα της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», επανέλαβε.

Για το θέμα της ΑΟΖ στο Αιγαίο σε σχέση με το casus belli της γείτονος, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «δεν είναι Κοτζιάς να ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις της με την εγγύηση των Ενόπλων Δυνάμεων».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος προέτρεψε τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, δηλώνοντας ότι «θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος εάν τον προϋπολογισμό του 2019 θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου, όπως γινόταν στο παρελθόν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα λάθη κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε ότι δεν τελείωσε:

-Το θέμα της τακτοποίησης των Εθελοντών Μακράς Θητείας

-Την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στις ανώτατες και ανώτερες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και

-Το θέμα των αποστράτων, όπου υπήρξαν αδικίες.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την περίοδο 2015-2018, δεν υποκαησε ποτέ την στρατιωτική ηγεσία, ενώ σχολίασε ότι δεν θα ήταν ευτυχής εάν παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του οι δύο στρατιωτικοί ήταν ακόμη κρατούμενοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, θέμα για το οποίο όπως είπε έχει να πει πολλά όταν αποδεσμευθούν τα στοιχεία. Η απόφαση για την επιστροφή των αναδρομικών, πρόσθεσε, ήταν δέσμευση δική μου και του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά στη χθεσινή πτήση του στα για την απόδοση τιμών στους τρεις νεκρούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι «ο σεβασμός στους νεκρούς και η απόδοση των οφειλομένων τιμών σε αυτούς αποτελεί υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας».

Υπενθύμισε δε, ότι όταν ανέλαβε το υπουργείο το 2015, πήγε στα , καθώς συνέπεσε με την επέτειο γιατί το είχε καημό που κανένας υπουργός δεν είχε καταθέσει στεφάνι στον τόπο θυσίας των Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Όσον αφορά στις αιτιάσεις για την παρουσία του σε μονάδες των Τριών Όπλων με στρατιωτική ενδυμασία ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι έγινε γιατί ήθελε να πλησιάσει το προσωπικό, καθώς, όπως είπε, «άλλο είναι να διανυκτερεύεις σε πλοίο, σε σε ένα φυλάκιο κοντά στο τζάκι και άλλο να παίρνεις τις υπηρεσιακές αναφορές».

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αναλάβουν να ενισχύσουν με περισσότερους εξοπλισμούς την Ελλάδα καθώς αποτελεί την «τελευταία χώρα ασπίδα εναντίον του φονταμενταλισμού. Πρόσθεσε δε, ότι στις συζητήσεις του με Αμερικανούς αξιωματούχους για τους εξοπλισμούς τους επισήμανε ότι ενδεχόμενη ενίσχυση της Τουρκίας με F-35 και S-400, θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα για την ίδια τη Δύση, καθώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει φαινόμενα φονταμενταλισμού εάν εκδηλωθούν στη γείτονα .

Αναφερόμενος στη συμπαράσταση του προς την Κύπρο ο κ. Καμμένος ανέφερε την παρουσία των ελληνικών F-16 στην παρέλαση στην Κύπρο και την αναγνώριση των νεκρών κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επαναλαμβάνοντας ότι το μαρτυρικό νησί θα έχει απελευθερωθεί και το Κυπριακό θα έχει λυθεί όταν μπορούμε να λειτουργούμε στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο κ. Καμμένος εξήρε τη στάση των ΗΠΑ στη διάρκεια της κρίσης στη χώρα μας λέγοντας ότι «υπήρξε πραγματικός σύμμαχος και όχι δανειστής» και επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, που είναι παραδοσιακός φίλος της χώρας μας.

Εκτίμησε δε, ότι καθώς μετατοπίζεται το διεθνές ενδιαφέρον ενεργειακά από τη Μέση Ανατολή προς την ανατολική Μεσόγειo ο γεωπολιτικός ρόλος της χώρας γίνεται πιο σημαντικός απ' ότι στο παρελθόν και δείγματα εμπιστοσύνης του διεθνούς παράγοντα προς τη χώρα μας αποτελούν η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας, ο σταθμός στην Αλεξανδρούπολη κλπ. Στο σημείο αυτό εξήρε το ρόλο της στρατιωτικής διπλωματίας προς την κατεύθυνση αυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μέσω αυτής ανεδείχθη ότι η Ελλάδα ενώνει τους λαούς της Μεσογείου.

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι παραδίδει την Ελλάδα έχοντας αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία της και όχι έχοντας την παραχωρημένη, όπως την παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος για το νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο , ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι αποτελεί την πλέον ομαλή και ασφαλή επιλογή όχι για την κυβέρνηση αλλά για τον ελληνικό λαό , το Εθνος. Δεν έχει πολιτικές δεσμεύσεις, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση