Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πιθανή η χαλάρωση των capital controls την ερχόμενη εβδομάδα
Πιθανή η χαλάρωση των capital controls την ερχόμενη εβδομάδα

Πιθανή η χαλάρωση των capital controls την ερχόμενη εβδομάδα

Ανοικτό το ενδεχόμενο της χαλάρωσης των την επόμενη εβδομάδα, μετά τη του Δ.Σ. της ΕΚΤ, άφησε ο της ΤτΕ Γιάννης .

Στην παρουσίαση του βιβλίου «European Banking Supervision: The first eighteen months», τάχθηκε υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ΕSM. Οπως υποστήριξε, μία τέτοια επιλογή θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή που ακολουθήθηκε και στην ελληνική περίπτωση, ωστόσο, όπως είπε, επικράτησαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ειδική αναφορά έγινε στην Τράπεζα ς, για την οποία στο συγκεκριμένο βιβλίο η κ. Μιράντα Ξαφά, η οποία έχει συγγράψει το σχετικό κεφάλαιο, αναφέρει ότι είναι πιθανόν να οδηγηθεί σε , καθώς δεν έχει καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου που προέκυψε από το ακραίο σενάριο των στρες τεστ.

Ωστόσο ο της ΤτΕ εξέφρασε αντίθετη άποψη, υπογραμμίζοντας ότι η Τράπεζα ς διαθέτει σήμερα από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ευρωζώνη. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Τράπεζα αντιμετωπίζει ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης, για τα οποία όμως –όπως ανέφερε– έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Από την πλευρά του ο Σπύρος Παντελιάς, διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος, υποστήριξε ότι πλέον οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν το απαιτούμενο θεσμικό , προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση