Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Κάπνισμα με… ωράριο»: απίστευτο, κι όμως ελληνικό
«Κάπνισμα με… ωράριο»: απίστευτο, κι όμως ελληνικό

«Κάπνισμα με… ωράριο»: απίστευτο, κι όμως ελληνικό

Εθνικό «θρίαμβο» σημείωσε η χώρα μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, που ήταν στις 31 Μαΐου 2015.

Με τον προσανατολισμό του υπουργείου Υγείας να εφαρμόσει νέο αντικαπνιστικό νόμο που θα επιτρέπει το «κάπνισμα με… ωράριο» στους κλειστούς χώρους, όχι μόνο επιβεβαιώνεται η οδυνηρή πρωτιά της χώρας μας σε αδιαφορία για την προστασία της υγείας των πολιτών, όχι μόνο ανοίγει «παραθυράκι» να διεκδικηθεί το «ωράριο» και από τους θεριακλήδες στους εργασιακούς χώρους, όχι μόνο γράφει «στα παλιά της τα παπούτσια» τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία -κατά τα αλλά «ανήκουμε στην Ευρώπη»-, αλλά προκάλεσε και «σεισμό» στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Η οποία και δημοσίως διερωτάται για το ποια είναι η πολιτική του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, και αν «θα επιστρέψουμε σε συνήθειες προ του 2008». Υπογραμμίζει επίσης ότι «η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους καθίσταται αυτονόητη πράξη της πολιτείας και περιμένουμε την άρση των σχετικών εξαγγελιών».

Οπως είναι ήδη γνωστό, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ήδη από το 2009, έχει εκδώσει σύσταση προς τα να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου στους τόπους εργασίας και τους πολίτες, στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Ισχύει επίσης και η υπόμνηση για μιαν «Ευρώπη χωρίς κάπνισμα» με έκθεση της Κομισιόν για τη πρόοδο συμμόρφωσης των κρατών-μελών με την απαγόρευση του καπνίσματος στους εργασιακούς χώρους, όπως και για την προστασία των εργαζομένων από το παθητικό κάπνισμα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση