Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Κάπνισμα με… ωράριο»: απίστευτο, κι όμως ελληνικό
«Κάπνισμα με… ωράριο»: απίστευτο, κι όμως ελληνικό

«Κάπνισμα με… ωράριο»: απίστευτο, κι όμως ελληνικό

Εθνικό «θρίμβο» σημείωσε η χώρ μας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, που ήταν στις 31 Μαΐου 2015.

Με τον προσανατολισμό του υπουργείου Υγείας να εφαρμόσει νέο αντικαπνιστικό νόμο που θα επιτρέπει το «κάπνισμα με… ωράριο» στους κλειστούς χώρους, όχι μόνο επιβεβαιώνεται η οδυνηρή πρωτιά της χώρας μας σε αδι για την της υγείας των πολιτών, όχι μόνο ανοίγει «παραθυράκι» να διεκδικηθεί το «ωράριο» και από τους θεριακλήδες στους εργασιακούς χώρους, όχι μόνο γράφει «στα παλιά της τα παπούτσια» τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία -κατά τα αλλά «ανήκουμε στην Ευρώπη»-, αλλά προκάλεσε και «σεισμό» στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Η οποία και δημοσίως διερωτάται για το ποια είναι η πολιτική του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, και αν «θα επιστρέψουμε σε συνήθειες προ του 2008». Υπογραμμίζει επίσης ότι «η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους καθίσταται αυτονόητη πράξη της πολιτείας και περιμένουμε την άρση των σχετικών εξαγγελιών».

Οπως είναι ήδη γνωστό, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ήδη από το 2009, έχει εκδώσει σύσταση προς τα -μέλη να προστατεύουν τους εργαζόμε από την στον καπνό του τσιγάρου στους τόπους ς και τους πολίτες, στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Ισχύει επίσης και η υπόμνηση για μιαν «Ευρώπη χωρίς κάπνισμα» με της Κομισιόν για τη πρόοδο συμμόρφωσης των κρατών-μελών με την απαγόρευση του καπνίσματος στους εργασιακούς χώρους, όπως και για την των εργαζομένων από το παθητικό κάπνισμα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση