Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Άμεσες εξελίξεις προαναγγέλει το ΔΝΤ
Άμεσες εξελίξεις προαναγγέλει το ΔΝΤ

Άμεσες εξελίξεις προαναγγέλει το ΔΝΤ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης, Ελλάδος, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου για τα του ταξιδιού της στη .

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ωστόσο, η παρουσίασή της ήταν γενικόλογη και το ασαφές, ιδιαίτερα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Εξερχόμενος από την έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ προανήγγειλε άμεσες εξελίξεις, εκτιμώντας ότι «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα υπάρξει λύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους ήταν έντονη, καθώς η επιμονή του στο θέμα μετριάζεται μετά τη μίνι-σύνοδο του Βερολίνου. Το Ταμείο τηρούσε εξάλλου σιγήν ιχθύος για το αν συζητήθηκε ένα πιθανό τρίτο πρόγραμμα, καθώς φαίνεται ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Σε κάθε περίπτωση, η προθεσμία για μία επίτευξη μίας συμφωνίας θα είναι μικρή. Οι έχουν συμφωνήσει στο περίγραμμα μίας πρότασης και σκοπεύουν να αφήσουν την απόφαση στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Στη απλώς παρουσιάσθηκε το αποτέλεσμα της μίνι-συνόδου του Βερολίνου, και μέλη του συμβουλίου τόνιζαν ότι δεν έχουν να πουν τίποτε με δεδομένο ότι «όλα γίνονται πίσω» στην Ευρώπη.

Η κινητικότητα έξω από την έδρα του ήταν έντονη για πολλές ώρες.

Ο υπό παραίτηση εκπρόσωπος της Ελλάδος Θάνος Κατσάμπας δεν παρέστη στη για προσωπικούς λόγους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση