Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ν.Δ.: Κατάργηση νόμου Παππά, επαναφορά ΕΣΡ και νέες άδειες
Ν.Δ.: Κατάργηση νόμου Παππά, επαναφορά ΕΣΡ και νέες άδειες

Ν.Δ.: Κατάργηση νόμου Παππά, επαναφορά ΕΣΡ και νέες άδειες

Στην αντεπίθεση περνά η Νέα εν αναμονή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Το ζήτημα απασχόλησε σήμερα το πρωί το συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, παρουσία του Προέδρου της ΝΔ, των αντιπροέδρων, των συντονιστών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη διαδικασία ως προπέτασμα καπνού για τα προτα των πολιτών.

 Όπως σημείωναν κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «θέματα όπως οι τηλεοπτικές άδειες που σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν». Προεξοφλούσαν, δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναδείξει αυτή την παράμετρο, όλο το επόμενο διάστημα και, προφανώς, στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, για την οποία υπάρχει εργώδης προετοιμασίας.

Ως προς την ουσία του θέματος των τηλεοπτικών αδειών, η Ν.Δ. σημειώνει ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η δήθεν της διαπλοκής αλλά αντιθέτως «να υφαίνει ένα νέο δίκτυο διαπλοκής».

H Ν.Δ. κάνει λόγο για του νόμου Παππά, επ του ρυθμιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως προβλέπεται άλλωστε και από το Σύνταγμα, αλλά και χορήγηση νέων αδειών. Δεν διευκρινίζεται, πάντως, τί στάση θα τηρηθεί έναντι όσων θα λάβουν, μέχρι τότε, άδειες , θεματικές ή περιφερειακής εμβέλειας. Πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Ν.Δ υπογράμμιζαν, συγκεκριμένα, «ότι η Νέα θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό – αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και τρίτον, με μόνο κριτήριο την ελεύθερη θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση