Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μείωση πωλήσεων 8,2% στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις
Μείωση πωλήσεων 8,2% στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Μείωση πωλήσεων 8,2% στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Κατά 8,2% υποχώρησε κατά μέσον όρο ο τζίρος των καταστημάτων στις φετινές ενδιάμεσες φθινοπωρινές , σε σύγκριση με τις περυσινές. Στην εκτίμηση αυτή προβαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η οποία μένει να επιβεβαιωθεί αργότερα και από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Ας σημειωθεί, δε, ότι φέτος οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές διήρκεσαν 15 ημέρες έναντι 10 το 2016, κάτι που έτσι κι αλλιώς μπορεί να έχει προκαλέσει μεγαλύτερη απώλεια τζίρου.

Σημαντικό ρόλο, πάντως, στη των πωλήσεων φαίνεται να έχει διαδραματίσει το γεγονός των πιο εκτεταμένων εκπτώσεων, όχι μόνο σε διάρκεια, αλλά και σε ποσοστό εκπτώσεων και προσφερόμενων ειδών.

Στη φετινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, το 57% των επιχειρήσεων επέλεξε να διαθέσει σε το σύνολο των προϊόντων που διέθετε το . Αντιθέτως, πέρυσι μόλις το 26% των καταστημάτων είχε προβεί σε προσφορές σε όλα τα .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, μία στις τρεις επέλεξε να πραγματοποιήσει εκπτώσεις μεταξύ 11%-20%, μία στις πέντε μεταξύ 21%- 40% και μία στις δέκα κινήθηκε είτε σε χαμηλού επιπέδου εκπτώσεις 1%- 10%, είτε σε υψηλού επιπέδου, άνω του 40%. Στον κλάδο της ένδυσης/υπόδησης η πλειονότητα των επιχειρήσεων, το 54%, πραγματοποίησε εκπτώσεις έως και 20%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις οικιακού εξοπλισμού ανέρχεται στο 43%.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση