Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μέρκελ: Δικαίωμά μας να συζητούμε ακόμη και σενάρια προσωρινού Grexit
Μέρκελ: Δικαίωμά μας να συζητούμε ακόμη και σενάρια προσωρινού Grexit

Μέρκελ: Δικαίωμά μας να συζητούμε ακόμη και σενάρια προσωρινού Grexit

Με πάνω από 50 αντιρρησίες το Χριστιανοδημοκρατικό της Α. και πάνω από 20 το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, θα δώσει σήμερα η γερμανική Βουλή, με απόφαση της ολομέλειάς της, το «πράσινο φως» για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση. Χθες, η κ. υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU/CSU).

«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μια τέτοια κατάσταση», είπε, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από τα έγγραφα και τις πληροφορίες που διαβίβασε χθες στις κοινοβουλευτικές ομάδες και τις επιτροπές της Βουλής ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται αναδιάρθρωση ή κούρεμα.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, που υπογράφει το έγγραφο, στις πολιτικές των τελευταίων 12 μηνών, «που οδήγησαν σε μια χαλάρωση των πολιτικών μέτρων». Σε αυτό το φόντο, υπάρχει η ετοιμότητα, σε συνδυασμό με ένα μελλοντικό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, να εξετασθούν πιθανά μελλοντικά μέτρα (αύξηση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

"Αλιεύοντας" την είδηση