Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Η κυβέρνηση για τη χορήγηση Ιθαγένειας και ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω επενδύσεων

Η κυβέρνηση για τη χορήγηση Ιθαγένειας και ταξιδιωτικών εγγράφων λόγω επενδύσεων

” Οι δηλώσεις της Επιτρόπου Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων της ΕΕ, Věra Jοurová, τουλάχιστον όπως μεταφέρθηκαν από τα διεθνή και ελληνικά Μέσα ενημέρωσης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” τονίζεται από το Μαξίμου.

Επίσης διευκρινίζεται: “Καθώς οι συγκεκριμένες δηλώσεις έχουν τύχει ευρείας διάδοσης σε όλο τον κόσμο, διευκρινίζουμε τα εξής:

Α) Η Ελλάδα δεν ανήκει στα μέλη της ΕΕ που χορηγούν ιθαγένεια λόγω επένδυσης, αγοράς ακινήτου και λοιπών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Β) Η μόνη θεσμική αλλαγή που έγινε (το 2017), αφορά τη δυνατότητα αίτησης για πολιτογράφηση μετά από επτά χρόνια παραμονής στη χώρα σε όσους κατέχουν παραμονής σε αυτή, λόγω επένδυσης ή αγοράς ακινήτου. Ότι δηλαδή ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες πολιτών που κατέχουν άλλου τύπου παραμονής. Οι προϋποθέσεις αποδοχής της αίτησης είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που ισχύουν και για τους άλλους αιτούντες (συνεχής διαμονή στη χώρα, καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας κ.λπ.), ενώ το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία πολιτογράφησης τους.

Επομένως, οι δηλώσεις της Επιτρόπου, αν αυτές μεταφέρονται σωστά από τα Μέσα, είναι εσφαλμένες ή ενδεχομένως συγχέουν την παροχή άδειας διαμονής με αυτή της κτήσης ιθαγένειας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναφερθεί το αυτονόητο, ότι οι παραμονής δεν «οδηγούν» σε χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων).”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση