Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κατά πλειοψηφία η προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
Κατά πλειοψηφία η προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Κατά πλειοψηφία η προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Καταψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή τον διαγωνισμό 188.000 € ο Μιχάλης Μιτζικός

Καταψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός στην Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα, το θέμα αποσφράγισης προσφοράς της μοναδικής συμμετέχουσας σε δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για «προμήθεια και τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τις ανάγκες στολισμού της πόλης, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 188.852 € με ΦΠΑ 24%.

Ο κ. Μιτζικός ζήτησε να πληροφορηθεί για ποιο λόγο υπέβαλε προσφορά μόνο μια εταιρία στην Ελλάδα και ποια εταιρία είναι αυτή, με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρος της επιτροπής Ανδρ. Ζέρβα να απαντάει ότι δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη εταιρία, ενώ υπηρεσιακός παράγοντας εξήγησε ότι ήταν η ίδια εταιρία που ανέλαβε και πέρυσι τον διαγωνισμό, ενώ το 2016 ήταν άλλη.

«Ποσό 188.000 € είναι πάρα πολλά χρήματα για Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο Αύγουστο μήνα. Η Δημοτική Αρχή έπρεπε να μειώσει το ποσό αυτό, γιατί υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχ. Μιτζικός και χαρακτήρισε υπερβολική, άσκοπη και προκλητικά για τις λαϊκές οικογένειες τη δαπάνη και καταψήφισε το θέμα.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ζέρβας τόνισε ότι ο καθένας έχει την άποψή του και πρόσθεσε ότι δεν ασπάζεται αυτή του κ. Μιτζικού. «Η Δημοτική Αρχή είναι η ίδια που μείωσε τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο και θα ακολουθήσουν νέες μειώσεις, που θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος», είπε και πρόσθεσε ότι όλοι απολαμβάνουν τον φωτισμό και τον διάκοσμο και υπάρχουν αιτήσεις που ζητούν να γίνει περισσότερος στολισμός.

Επίσης η επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό διενέργειας ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τους οκταμηνίτες της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, προϋπολογισμού 82.455 €.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε το πρακτικό δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια κάδων μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων, τριπλών κάδων αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών και καλαθιών απορριμμάτων, ενδεικτικού προϋπολογισμού δαπάνης 101.866 €.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση