Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ Phil HOGAN στην Αθήνα
Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ  Phil HOGAN στην Αθήνα

Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ Phil HOGAN στην Αθήνα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Phil Hogan, αρμόδιος για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

  • την Πέμπτη 6/10, ο Επίτροπος Hogan θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου ( 09.00) και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ( 10.30).

Θα ακολουθήσει σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαο Βούτση ( 10.50) και αμέσως μετά ομιλία του Επιτρόπου στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου ( 11.00).

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Hogan και ο και Τροφίμων, κ. Αποστόλου, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της στην (βλ. συνημμένη πρόσκληση) ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει για την καταχώρηση της «Φάβας Φενεού» (Fava Feneou) στο μητρώο των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) για την .

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (ώρα 16.45), ο Επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο των Ευρωπαίων Αγροτών COPA-COGECA που θα πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο “Divani Apollon Palace”, στη .

  • την Παρασκευή 7/10, ο Επίτροπος Hogan θα ανοίξει τις εργασίες του “3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας” που οργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (ώρα 10.00, ξενοδοχείο “Divani Apollon Palace”, στη ). Η ομιλία του Επιτρόπου θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της ΚΑΠ για τις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα για την .

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Hogan, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

“Ο γεωργικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός όχι μόνο για την εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιφέρειες, παρόμοιες με αυτές που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό η Ελλάδα. Παράλληλα, οι τομείς της γεωργίας και των τροφίμων παρέχουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας στην . Η πλήρης εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των τομέων αυτών από τη χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Επιτρόπου Χόγκαν, με ένα πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων και ομιλιών. Η τελευταία διετία ήταν δύσκολη για την ευρωπαϊκή γεωργία. Οι δυσκολίες όμως αποτέλεσαν αφορμή για την διερεύνηση νέων αγορών και ευκαιριών προβολής των εκλεκτών προϊόντων της Ευρώπης, όπως η , ένα ακόμα ελληνικό προϊόν που πλέον προστατεύεται μέσω της νομοθεσίας της . Και είναι αυτά τα προϊόντα που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας στη χώρα μας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση