Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / ΥΓΕΙΑ / Επαναφορά υποστηρικτικών γραφείων στα νοσοκομεία
Επαναφορά υποστηρικτικών γραφείων στα νοσοκομεία

Επαναφορά υποστηρικτικών γραφείων στα νοσοκομεία

«Επανεκκίνηση» στον θεσμό των υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα δικαιώματα των νοσηλευόμενων πολιτών επιχειρεί το υπουργείο Υγείας. Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το υπουργείο θέτει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, προς αντικατάσταση των προηγούμενων γραφείων υποστήριξης του πολίτη, που στην πλειονότητά τους δεν κατάφεραν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο δημιουργήθηκαν.

Σε πολλές περιπτώσεις τα συγκεκριμένα γραφεία δεν ήταν σωστά στελεχωμένα, ούτε εύκολα προσβάσιμα –από χωροταξική σκοπιά– από τους πολίτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, σε κάθε νοσοκομείο της χώρας οργανώνεται και λειτουργεί αυτοτελές «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας». Το γραφείο θα πρέπει να είναι στεγασμένο σε χώρο με εύκολη πρόσβαση, κοντά στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου, σηματοδοτημένο ευκρινώς. Θα στελεχωθεί από τουλάχιστον τρεις υπαλλήλους και θα εξυπηρετεί τους πολίτες κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τις ώρες επισκεπτηρίου και τις ημέρες εφημερίας. Αντικείμενό του να ενημερώνει για τις ενδονοσοκομειακές διαδικασίες και τα δικαιώματα των ασθενών, να παρακολουθεί την εξυπηρέτησή τους, να συλλέγει και να διεκπεραιώνει καταγγελίες και να παρεμβαίνει στις αντίστοιχες υπηρεσίες του νοσοκομείου για τη διευθέτηση πιθανών διαφορών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ικανοποιητικό το ενδιαφέρον στις ξεναγήσεις για τον Ρήγα Βελεστινλή - https://t.co/qyFJ8ZOrQD -

  • Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου - https://t.co/DtD2yVdnBx -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση στο Βόλο - https://t.co/3i4jpJdJad -

"Αλιεύοντας" την είδηση