Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επαναφορά υποστηρικτικών γραφείων στα νοσοκομεία
Επαναφορά υποστηρικτικών γραφείων στα νοσοκομεία

Επαναφορά υποστηρικτικών γραφείων στα νοσοκομεία

«Επανεκκίνηση» στον θεσμό των υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα δικαιώματα των νοσηλευόμενων πολιτών επιχειρεί το υπουργείο Υγείας. Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το υπουργείο θέτει το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, προς αντικατάσταση των προηγούμενων γραφείων υποστήριξης του πολίτη, που στην πλειονότητά τους δεν κατάφεραν να επιτελέσουν το για το οποίο δημιουργήθηκαν.

Σε πολλές περιπτώσεις τα συγκεκριμένα γραφεία δεν ήταν σωστά στελεχωμένα, ούτε εύκολα προσβάσιμα –από χωροταξική σκοπιά– από τους πολίτες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, σε κάθε νοσοκομείο της χώρας οργανώνεται και λειτουργεί αυτοτελές « Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/Ληπτριών Υπηρεσιών Υγείας». Το θα πρέπει να είναι στεγασμένο σε χώρο με εύκολη πρόσβαση, κοντά στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου, σηματοδοτημένο ευκρινώς. Θα στελεχωθεί από τουλάχιστον τρεις υπαλλήλους και θα εξυπηρετεί τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τις ώρες επισκεπτηρίου και τις ημέρες εφημερίας. Αντικείμενό του να ενημερώνει για τις ενδονοσοκομειακές διαδικασίες και τα δικαιώματα των ασθενών, να παρακολουθεί την εξυπηρέτησή τους, να συλλέγει και να διεκπεραιώνει και να παρεμβαίνει στις αντίστοιχες υπηρεσίες του νοσοκομείου για τη διευθέτηση πιθανών διαφορών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση