Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΔΝΤ: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για Ελλάδα – αμφίβολο εάν μπορούν να διατηρηθούν
ΔΝΤ: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για Ελλάδα – αμφίβολο εάν μπορούν να διατηρηθούν

ΔΝΤ: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για Ελλάδα – αμφίβολο εάν μπορούν να διατηρηθούν

Στο 1,8% θα διαμορφωθεί ο ρυθμός ς για φέτος σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς ομισματικού Ταμείου.

Στην έκθεση που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα εν όψει της Ετήσιας Συνόδου, το ΔΤ εκτιμά ότι το της χώρας θα αυξηθεί το 2018 κατά 2,6%, εκτίμηση που υπερβαίνει το  2,4% που προβλέπει η κυβέρνηση στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή. Για φέτος, ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,2% και για του χρόνου στο 1,3% ενώ η είναι το μοναδικό μέγεθος για το οποίο η πρόβλεψη είναι χειρότερη σε σχέση με αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, το ΔΝΤ θεωρεί πως σταδιακά η δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα εξασθενήσει και πως η το 2022 – τελευταίο έτος κατά το οποίο η θα πρέπει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του – θα καταγράψει μόλις 1% του ΑΕΠ. Στοιχείο που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα εγείρει ζητήματα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που παγίως θέτει η πλευρά του Ταμείου.

Η αναμένεται να διαμορφωθεί στο 22,3% παρά το γεγονός ότι για το τελευταίο τρίμηνο του έτους προβλέπεται ανάπτυξη της τάξεως του 3,7% ενώ για το 2018 η ανεργία εκτιμάται ότι θα περιορίστει στο 20,7% όταν η ελληνική κυβέρνηση κατεβάζει τον πήχη κάτω από το 20%.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό το Ταμείο εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί το τρέχον έτος σε μέσα επίπεδα στο 1,2% και θα αυξηθεί οριακά στο 1,3% το 2018, όταν το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2018 αναφέρει πως ο τιμάριθμος θα ανέλθει στο 0,7% εφέτος και στο 1,2% το 2018.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση