Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΔΝΤ: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για Ελλάδα – αμφίβολο εάν μπορούν να διατηρηθούν
ΔΝΤ: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για Ελλάδα – αμφίβολο εάν μπορούν να διατηρηθούν

ΔΝΤ: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για Ελλάδα – αμφίβολο εάν μπορούν να διατηρηθούν

Στο 1,8% θα διαμορφωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης για φέτος σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην έκθεση που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα εν όψει της Ετήσιας Συνόδου, το εκτιμά ότι το της χώρας θα αυξηθεί το κατά 2,6%, εκτίμηση που υπερβαίνει το  2,4% που προβλέπει η κυβέρνηση στο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή. Για φέτος, ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,2% και για του χρόνου στο 1,3% ενώ η ανεργία είναι το μοναδικό μέγεθος για το οποίο η πρόβλεψη είναι χειρότερη σε σχέση με αυτή της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, το θεωρεί πως σταδιακά η δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα εξασθενήσει και πως η Ελλάδα το 2022 – τελευταίο έτος κατά το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να εμφανίσει 3,5% του – θα καταγράψει μόλις 1% του . Στοιχείο που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα εγείρει ζητήματα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που παγίως θέτει η πλευρά του Ταμείου.

Η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 22,3% παρά το γεγονός ότι για το τελευταίο τρίμηνο του έτους προβλέπεται της τάξεως του 3,7% ενώ για το η ανεργία εκτιμάται ότι θα περιορίστει στο 20,7% όταν η κατεβάζει τον πήχη κάτω από το 20%.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό το Ταμείο εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί το τρέχον έτος σε μέσα επίπεδα στο 1,2% και θα αυξηθεί οριακά στο 1,3% το 2018, όταν το του προϋπολογισμού 2018 αναφέρει πως ο τιμάριθμος θα ανέλθει στο 0,7% εφέτος και στο 1,2% το 2018.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Self – test: Νέα πραγματικότητα για χιλιάδες εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, Δημόσιο… - https://t.co/yiz3yHMyYu -

  • Συνάντηση και με Ερντογάν θα έχει ο Ν. Δένδιας #ΝίκοςΔένδιας - https://t.co/a6YS6UgKyp -

  • Τα Βραβεία και οι Έπαινοι του διαγωνισμού φωτογραφίας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων… - https://t.co/2AbCOHgKfY -

"Αλιεύοντας" την είδηση