Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Χωρίς πρόβλημα το πόθεν έσχες Αλ. Φλαμπουράρη
Χωρίς πρόβλημα το πόθεν έσχες Αλ. Φλαμπουράρη

Χωρίς πρόβλημα το πόθεν έσχες Αλ. Φλαμπουράρη

Έκλεισε επισήμως χθες για την επιτροπή «πόθεν έσχες» της ς η έρευνα της υπόθεσης με τη δήλωση του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική και «κατά προτεραιότητα» έρευνα των ορκωτών λογιστών καξε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται εκ μέρους του υπουργού Επικρατείας πρόβλημα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του.

Στον αντίποδα κρίθηκε πως εξακολουθεί να χρήζει έρευνας από την αρμόδια Αρχή το θέμα του πρώην υπουργού κίκα Χαρδούβελη, ο οποίος, ως γνωστόν, «ελέγχεται» επειδή δεν είχε καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» όταν ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. φέρεται να κατέθεσε αιτιολογικό των θέσεών του , το περιεχόμενο του οποίου ωστόσο θεωρήθηκε πως δεν αλλάζει τα . Παράλληλα δόθηκε οδηγία στους ορκωτούς να εξετάσουν κατά προτεραιότητα τις δηλώσεις που έκανε ο κ. λίγα χρόνια αργότερα, με την ιδιότητα πλέον του υπουργού.
Την ίδια στιγμή, άγνωστη παραμένει η εξέλιξη της έρευνας που κάνουν οι ορκωτοί ως προς την περίπτωση του κ. . Σταθάκη.

Υπενθυμίζεται ότι και γι' αυτήν την περίπτωση είχε ζητηθεί η «κατά προτεραιότητα» έρευνα των ορκωτών λογιστών, καθώς, εκτός των άλλων, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε διαπιστωθεί από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής η ύπαρξη σημαντικών διαφορών μεταξύ δύο δηλώσεών του. Ο εντοπισμός αυτών των διαφορών είχε οδηγήσει την επιτροπή να ζητήσει από τους ορκωτούς λογιστές τον «ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης, με όποιο μέσο χρειαστεί, ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση