Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το αντιεξουσιαστικό κοντέινερ στα Εξάρχεια
Το αντιεξουσιαστικό κοντέινερ στα Εξάρχεια

Το αντιεξουσιαστικό κοντέινερ στα Εξάρχεια

«Άνοιξε» χθες τις πόρτες του το κοντέινερ που έχει στηθεί στην πλτεί Εξαρχείων εδώ και δέκα ημέρες.

Η «κατασκευή» περισσότερο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εντυπώσεων εφόσον είναι , ενώ μπροστά έχει στηθεί πάγκος με βιβλία του αναρχικού χώρου, αρκετά από τα οποία έχουν τυπωθεί από την ομάδα «Ασύμμετρη Απειλή». Λίγο πιο κει, χθες αργά το απόγευμα, βαφόταν ένα πανό με συνθήματα, με την υπογραφή «Κομμουνιστές – Αναρχικοί».

Στην πλατεία Εξαρχείων χθες είχε συγκεντρωθεί μικρός αριθμός αναρχικών από την Ελλάδα αλλά και την Ισπανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Παράλληλα βρίσκονταν ομάδες προσφύγων και αρκετά μικρά .

Αστυνομία και Αθηναίων δεν έχουν προβεί εμφανώς σε καμία ενέργεια για την απομάκρυνση του κοντέινερ, μολονότι έχει στηθεί σε δημόσιο χώρο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα σε χαμηλόβαθμο επίπεδο, καθώς είναι γνωστό ότι η σχέση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα είναι τεταμένες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει τη περιοχή των Εξαρχείων «άβατο» και έχει καλέσει επανειλημμένως τον υπουργό να παραιτηθεί λόγω της ανικανότητάς του να επιβάλει νομιμότητα στο κέντρο της ς.

Ο Αθηναίων προχώρησε τη Μεγάλη Παρασκευή σε κατάθεση ς εναντίον αγνώστων για την κατάληψη δημοσίου χώρου στην πλατεία Εξαρχείων, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει δημοσιότητα στο θέμα.Εξετάζεται η πιθανότητα παρέμβασης του δήμου –ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον δημόσιο χώρο– ωστόσο οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να οργανωθεί προσεκτικά «λόγω της ιδιαιτερότητας της πλατείας Εξαρχείων».

Οι της περιοχής, πάντως, καταγγέλλουν ότι στην πλατεία και σε όλη τη γειτονιά επικρατεί χάος, καθώς «διάφορες ομάδες διαπληκτίζονται καθημερινά».Όπως ανέφερε κάτοικος της οδού Τοσίτσα, «προχθές στην πλατεία είχαν ανάψει φωτιές και έκαναν συναυλία συάστασης τους Κούρδους. Στις τρεις τα ξημερώματα όταν παραπονεθήκαμε για τον θόρυβο μόνο που δεν μας έδειραν».

Την ίδια στιγμή, επαγγελματίες της περιοχής ανέφεραν ότι είναι πολύ δύσκολο να παρέμβει κάποιος στα Εξάρχεια έτσι όπως έχει διαμορφωθεί πλέον η κατάσταση, καθώς, εκτός από τους αναρχικούς, υπάρχουν και ομάδες εμπόρων ναρκωτικών και άλλων κακοποιών στοιχείων.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση