Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νεκροί οι 4 από τους 5 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Σαραντάπορο
Νεκροί οι 4 από τους 5 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Σαραντάπορο

Νεκροί οι 4 από τους 5 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Σαραντάπορο

 Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

εκροί νσύρθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του ελικοπτέρου του στρατού ξηράς, το οποίο κατέπεσε νωρίτερα στην περιοχή Σαρανταπόρου ς.

Ζωντανή ανασύρθηκε μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον Υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή είναι η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Πλεξίδα.

Όπως τονίζεται, «ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Το ίχνος του ελικοπτέρου, τύπου Χιούι (UH-1H), χάθηκε το πρωί στις 07:50, ενώ πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην .

Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο κ. Καμμένος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ς, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστα Δουζίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης  και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος ς ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση