Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ – κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ – κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ – κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Την νστολή της απεργίας της (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) ανακοίνωσε επισήμως μέσω του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς την επομένη των επεισοδίων ναυτεργατών – αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Την έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου, και μετά από αυτή, τα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

«Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αναστέλλουμε την απεργία και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει» τόνισε ο κ. Χαλάς, ξεκαθάρισε όμως ότι κανένα πρόβλημα των ναυτικών δεν επιλύθηκε από την κυβέρνηση. O πρόεδρος της ζήτησε από την κυβέρνηση να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στα προτά τους.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη έκανε λόγο για συνέχιση της απεργίας τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Κυριακής.

«Πρυτάνευσε η λογική επιτέλους μετά από διάλογο δέκα ημερών» σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης μιλώντας στον σταθμό μας.

«Ικανοποιήσαμε πλήρως τα αιτήματα των ναυτικών» δήλωσε δε, διαψεύδοντας τον κ. Χαλά. «Δεν υπάρχει θέμα (αύξησης της) φορολόγησης για τους ναυτικούς» επέμεινε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών.

Χθες Παρασκευή το βράδυ, το λιμάνι Ηρακλείου, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό και επιτέθηκαν σε ναυτερ, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία.

Μάλιστα, οι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες προς το πλοίο και έβαλαν φωτιά σε παλιά εκδοτήρια ενώ οι ναυτικοί απάντησαν με ρίψεις νερού.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση