Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Επίσκεψη γνωριμίας με τη Θεσσαλία για εμπορικούς επισκέπτες
Επίσκεψη γνωριμίας με τη Θεσσαλία για εμπορικούς επισκέπτες

Επίσκεψη γνωριμίας με τη Θεσσαλία για εμπορικούς επισκέπτες

Fam trip hosted buyers στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia 2016

Στο πλαίσιο της 32ης έκθεσης PHILOXENIA 2016 η Θεσσαλίας διοργάνωσε Fam Trip στο οποίο συμμετείχαν σημαντικοί εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από διάφορες χώρες. Το ταξίδι γνωριμίας ξεκίνησε με το πέρας της έκθεσης Philoxenia, από τα Τρίκαλα στις 20 Νοεμβρίου 2016.

Σε αίθουσα του ξενοδοχείου FAMISSI στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε παρουσίαση (με video) της ευρύτερης περιοχής Καλαμπάκας και της περιοχής του Ασπροποτάμου (προβάλλοντας στοιχεία για τις Ιερές μονές των Μετεώρων, τον Θρησκευτικό τουρισμό και φυσικά τον Εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής) από την Ένωση Ξενοδόχων Ν.Τρικάλων. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν δύο Ιερές Μονές των Μετεώρων και περιηγήθηκαν στην παλαιά πόλη της Καλαμπάκας. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα και δείπνο στους επισκέπτες με τοπικά εδέσματα.

Κατά την επίσκεψή τους στην Λάρισα ξεναγήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, από την διευθύντριά του   Σταυρούλα Σδρόλια. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο κέντρο της πόλης με επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο, το Φρούριο και τα αξιοθέατα της πόλης. Κατόπιν αναχώρησαν για Τέμπη, Αμπελάκια, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν την παραδοσιακή Θεσσαλική κουζίνα.  Η περιήγηση συνεχίστηκε με τον γύρο των Παραλίων της Π.Ε. Λάρισας από το Στόμιο έως τον Αγιόκαμπο  και το Μεταξοχώρι, όπου εντυπωσιάστηκαν από τη γραφικότητά τους.

Από πλευράς Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας ενημερώθηκαν για τη στρατηγική που ακολουθεί ο φορέας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο Συνεδριακός, ο Φυσιολατρικός, ο Αθλητικός, ο ανερχόμενος Ιατρικός, κ.λπ., αξιοποιώντας το μοναδικό φυσικό πλούτο και την ιστορία του Ολύμπου, με κύριο άξονα τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.

Οι εμπορικοί επισκέπτες συνέχισαν το ταξίδι τους στην Π.Ε. στις 22 Νοεμβρίου, όπου περιηγήθηκαν αρχικά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Βόλου και ξεναγήθηκαν στο χώρο όπου βρισκόταν το αντίγραφο του μυθικού πλοίου της Αργούς, ενώ παρακολούθησαν μια σύντομη βιντεοπαρουσίαση της περιοχής στο Δημαρχείο της πόλης.

Συνεχίζοντας την «εξερεύνηση» της περιοχής και έχοντας ενδιάμεσους προορισμούς τα γραφικά πηλιορείτικα χωριά της Πορταριάς, των Χανίων και του Κισσού κατέληξαν στην Τσαγκαράδα.

Στην Τσαγκαράδα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές B2B συναντήσεις με ξενοδόχους της περιοχής στις οποίες ανταλλάχθηκαν απόψεις και κυρίως διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας και σύναψης συμφωνιών. Οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το φυσικό τοπίο, τη γαστρονομία, τις ποικίλες μορφές τουρισμού που προσφέρονται στο Πήλιο αλλά και με την άψογη διοργάνωση της φιλοξενίας τους.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την Άφησο, το σταθμό του τρένου του Πηλίου στα Άνω Λεχώνια και τα Καλά Νερά, απ’ όπου και επέστρεψαν στη με τη δέσμευση ότι οι συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Το Fam Trip των hosted buyers στην Θεσσαλίας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την περιοχή , αφού λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, ενισχύει την τουριστική φυσιογνωμία της στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα δίδεται η δυνατότητα και η προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών με τους Θεσσαλούς επαγγελματίες και φορείς. Εκ μέρους της Περιφέρειας τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Μπουτίνας.

fam-trip-2

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση