Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Αλεξιάδης: «Επιθυμούμε τον διάλογο με τους αγρότες»
Αλεξιάδης: «Επιθυμούμε τον διάλογο με τους αγρότες»

Αλεξιάδης: «Επιθυμούμε τον διάλογο με τους αγρότες»

Επιθυμούμε τον δι με τους γρότες κι είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε όποιο μπλόκο θέλουν και να τους ενημερώσουμε, αρκεί να διασφαλίζονται οι συνθήκες διαλόγου, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση από την Ελλάδα της κοινοτικής οδηγίας Solvency ΙΙ για την ιδιωτική ασφάλιση.

«Δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό, δηλαδή μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι » είπε ο κ. Αλεξιάδης και υποστήριξε ότι οι αγρότες έχουν πέσει ς. «Δεν αλλάζουμε τίποτε από όσα ίσχυαν έως τώρα» συνέχισε.

«Το μόνο που αλλάζει είναι η αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 20% και στο 26%, με διάταξη» που, όπως είπε, «ψήφισαν το καλοκαίρι 221 βουλευτές».

Αναφερόμενος στο για την ιδιωτική ασφάλιση, ο κ. Αλεξιάδης επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, στα κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Τόνισε τις συνέπειες της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν οι ασφαλιστικοί , ενώ έκανε λόγο για πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ήταν η αιτία για δημιουργηθούν τρύπες στο σύστημα ελέγχου της ιδιωτικής ασφάλισης και να χάσουν οι τα χρήματά τους.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση