Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Τον Μάιο η προκήρυξη 700 μόνιμων θέσεων ιατρών
Τον Μάιο η προκήρυξη 700 μόνιμων θέσεων ιατρών

Τον Μάιο η προκήρυξη 700 μόνιμων θέσεων ιατρών

 

Συνάντηση του Αθανάσιου Λιούπη με τον υπουργό Υγείας

Με τον υπουργό Υγείας  Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε χθες ο Ν. της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης και συζήτησαν θέματα, που αφορούν στον τομέα της υγείας, αλλά και ζητήματα του Νοσοκομείου Βόλου.

Αρχικά, ο κ. Λιούπης ζήτησε να ενημερωθεί για την της προκήρυξης των 700 μόνιμων θέσεων ιατρών, αλλά και της επαναπροκήρυξης των άγονων θέσεων, ιδίως στα νησιά των Β. Σποράδων, με τον Υπουργό να τονίζει ότι για τις 700 θέσεις η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Μάιο και θα ακολουθήσει ξεχωριστή προκήρυξη για τις άγονες θέσεις. Στο σημείο αυτό κ. Πλεύρης ανέφερε πως οι μακροχρόνια άγονες θέσεις των νησιών θα προκηρυχθούν σε βαθμό Επιμελητή Α' ή Διευθυντή, ως κίνητρο για την πλήρωσή τους.

Ο κ. Λιούπης έθεσε ακόμα στον υπουργό ζητήματα που αφορούν στο , όπως η του Οργανισμού, η απόσπασης αναισθησιολόγου από τον Πύργο και η έγκριση απόσπασης επεμβατικού καρδιολόγου από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμει στο Αιμοδυναμικό Τμήμα, πραγματοποιώντας στεφανιογραφίες.

Ο υπουργός προχώρησε την ίδια στιγμή στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγκριθεί η απόσπαση του επεμβατικού καρδιολόγου, επικοινωνώντας με τον αρμόδιο διοικητή της 3η Υγειονομικής ς και με τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ για την απόσπαση της αναισθησιολόγου.

Σε ότι αφορά στον τροποποιημένο Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου που έχει κατατεθεί, από τον οποίο δεν προκύπτει κόστος για το δημόσιο, εκλήθη από τον υπουργό ο αρμόδιος γεν. Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλος, για να προχωρήσει τη διαδικασία έγκρισής του.

Ο βουλευτής αντάλλαξε απόψεις με τον υπουργό για το επικείμενο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του και τον ευχαρίστησε για την συνεχή και συστηματική τους συν.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση