Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » Uncategorized » Δραματική έκκληση του δημάρχου της Κω για τους μετανάστες
Δραματική έκκληση του δημάρχου της Κω για τους μετανάστες

Δραματική έκκληση του δημάρχου της Κω για τους μετανάστες

Δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης αναμένεται να καταφθάσουν με -130 το απόγευμα της Τρίτης στην Κω, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργούν οι συνεχείς αφίξεις παράτυπων μεταναστών. Ο δήμαρχος του νησιού, ιώργος Κυρίτσης, απηύθυνε δραματική έκκληση για την αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων, δηλώνοντας ότι “υπάρχει κίνδυνος να χυθεί ” δεδομένου ότι στην Κω έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες παράτυποι μετανάστες.

«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία» δήλωσε ο κ. Κυρίτσης. «Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 ι μετανάστες. Η διαχείριση του προτος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, οι ίδιοι του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους που – όπως είπε ο δήμαρχος – είναι ανεξέλεγκτοι. Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και σε μαρτυρίες για στην παραλιακή ζώνη της Κω.

Ο δήμαρχος της Κω επεσήμανε την ανάγκη να μετακινηθούν άμεσ αοι μετανάστες, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού και να “τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης”, καθώς με χιλιάδες  υς μετανάστες στο νησί και 600 έως 800 να φτάνουν καθημερινά δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση και να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων.

ια το θέμα είχαν σήμερα έκτακτη συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη και τον κ. Βασίλειο Μαστρογιάννη, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Γ. Πανούση, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων του Ανατολικού Αιγαίου (Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου και Χίου).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση