Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κριτική από Ποτάμι στο «Μνημόνιο Τσίπρα»
Κριτική από Ποτάμι στο «Μνημόνιο Τσίπρα»

Κριτική από Ποτάμι στο «Μνημόνιο Τσίπρα»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή της να προωθήσει όλα τα δυσάρεστα μέτρα του μνημονίου «εν κρυπτώ», μέσα στον Αύγουστο, ασκεί ο κ. Στ. . Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί μεταξύ στελεχών του Ποταμιού στη Σεβαστουπόλεως, ο κ. επισήμανε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για , ωστόσο δεν είναι σαφές αν η πατρίδα μπορεί και αν η έχει τις απαιτούμενες αντοχές. Αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης ήταν τα στοιχεία που έχουν γίνει ως αυτήν τη στιγμή γνωστά από το «Μνημόνιο Τσίπρα» (όπως αποκαλούν την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία στη Σεβαστουπόλεως), αλλά και οι εκλογικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το φθινόπωρο. Στο έχουν αποφασίσει ότι σε περίπτωση εκλογών οι λίστες των υποψηφίων θα εμπλουτιστούν.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μετά τη χθεσινή σύσκεψη, είπε ότι, παρά τις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να περάσει τα δυσάρεστα μέτρα εντός του θέρους, το μνημόνιό του «θα γίνει αντιληπτό από τον ελληνικό λαό. Και τότε όλοι θα καταλάβουν ότι η δική μας πρόταση για συμφωνία πριν από δύο μήνες, όταν η Ελλάδα ήταν σε πρόγραμμα, ήταν η μόνη συμφέρουσα λύση για τη χώρα». Ο κ. επισήμανε ότι η διαδικασία προωθείται χωρίς «κανέναν διάλογο, κανένα σχέδιο», με πολλές αδικίες και προχειρότητα. Και : «Το μάρμαρο, βέβαια, και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης θα τα πληρώσουν οι Ελληνες και οι Ελληνίδες. Και τα πληρώνουν ήδη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανήλθε και χθες στο μεταναστευτικό, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν να παίζουν Lego με τους μετανάστες και τους , «με τις σκηνές και τα κοντέινερ στον Ελαιώνα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιδρά με καθυστέρηση πέντε μηνών, τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες και (4.000 στη Λέσβο και 5.000 στην ) αναζητούν τρόπους να φύγουν από τα όπου μένουν προσωρινά. Και επανέφερε τις τέσσερις προτάσεις του Ποταμιού για: Πρώτον, έναν επικεφαλής ειδικής αρχής για τη μετανάστευση. Δεύτερον, μετατροπή στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε χώρους φιλοξενίας των προσφύγων. Τρίτον, άμεση συγκρότηση διαχειριστικής αρχής για εξασφάλιση των 500 εκατ. ευρώ που παρέχει η Ευρώπη στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Και, τέταρτον, επαναδραστηριοποίηση του Λιμενικού και της Frontex για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, σε συμφωνία και με την .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση