Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή οικοπέδων για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού
Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή οικοπέδων για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού

Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή οικοπέδων για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού

 

Σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 υπογράφηκε το συμβόλαιο μεταξύ των εκπροσώπων του Ιδρύματος «Μορφωτική Σχολή Νεανίδων Στεργίου Γ. Στεργίου» και του Δήμου Αλμυρού, μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου και δημάρχου Αλμυρού Δημητρίου Εσερίδη, για την ανταλλαγή ακινήτου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος με ακίνητο, με σκοπό την ανέγερση νέου 5ου Νηπιαγωγείου.

Η ανταλλαγή την οποία, για δύο και πλέον χρόνια, από κοινού η Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Δήμος Αλμυρού επεδίωξαν και στήριξαν με σκοπό την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου, αντιμετώπισε πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που όμως ξεπεράστηκαν και οδήγησαν στη σημερινή υπογραφή του συμβολαίου που ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Το οικόπεδο που πλέον ανήκει στο Δήμο Αλμυρού βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στην πόλη του Αλμυρού και γειτνιάζει με το 2ο Σχολείου Αλμυρού. Είναι εμβαδού 930,70 τ.μ. και κατάλληλο για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Ο Δήμος έχει εκπονήσει ήδη μελέτη ανέγερσης του νέου 5ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Αλμυρού, δυναμικότητας 50 νηπίων που περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο ανάπαυσης, χώρο υποδοχής, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής νηπίων, ενηλίκων και ΑμεΑ, τραπεζαρία – μαγειρείο και βοηθητικούς χώρους.

Οι χώροι έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να είναι άνετη η και παραμονή των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, με επαρκή φωτισμό και αερισμό και με ανοιγόμενες υαλόθυρες αλουμινίου.

Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται χώρος αναψυχής – παιχνιδιού και χώρος στάθμευσης ώστε να εξασφαλίζεται η των νηπίων.

Ο Δήμος Αλμυρού είναι πλέον έτοιμος και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για τη χρηματοδότηση του έργου,  η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από την κατασκευή του κτιρίου και την προμήθεια του εξοπλισμού του σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της προσχολικής εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένης με  Covid 19 από την Σκόπελο #διακομιδή - https://t.co/gGSVPnb1Ld -

  • Φώφη Γεννηματά: Πάνδημη συγκίνηση σε ένα ενωτικό «αντίο» - https://t.co/U9ZCP1XTPa -

  • «Είμαι δυνατή»: Το μήνυμα της Ιωάννας προς κάθε γυναίκα - https://t.co/qpDtqMeqYy -

"Αλιεύοντας" την είδηση