Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Ανάβαση Δράκειας Μαρτυρικού Χωριού»
Ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Ανάβαση Δράκειας Μαρτυρικού Χωριού»

Ποδηλατικός αγώνας δρόμου «Ανάβαση Δράκειας Μαρτυρικού Χωριού»

Ο Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ «Η ΝΙΚΗ» διοργανώνει ποδηλατικό αγώνα δρόμου ανάβαση με μαζική εκκίνηση με την ονομασία: «ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΡΑΚΕΙΑΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07/08/2022.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Έφηβοι, νεάνιδες, άνδρες, γυναίκες, μάστερς ανδρ – γυν και ΟΠΕΝ ανδρ – γυν.

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει

βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 07/08/2022

• 08:00 Λειτουργία Γραμματείας αγώνων στο ξενοδοχείο HOTEL VALIS RESORT & SPA

• 10:00 Προεκκίνηση για όλες τις κατηγορίες μαζί. Στο σημείο εκκίνησης (όπως

αναφέρεται στην επόμενη παράγραφο), θα δοθεί εκκίνηση με διαφορά 10 λεπτών

ανάμεσα σε Ανδρες – Γυναίκες – Μάστερς και Έφηβους – Νεάνιδες αντίστοιχα και ΟΠΕΝ.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, και εφόσον υπάρξουν συμπτύξεις κατηγοριών.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Προεκκίνηση από την έξοδο του πάρκινγκ HOTEL VALIS RESORT & SPA δεξιά στην οδό Δημοκρατίας και αμέσως μετά αριστερά στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, δεξιά στην οδό Δράκειας συνέχεια οδός Παπανδρέου Ανδρέα προς Δράκεια. Στο πάρκινγκ του καταστήματος υδραυλικών ΔΗΜΤΣΑΣ θα δοθεί η εκκίνηση, προς το χωριό της Δράκειας και από τον περιφερειακό προς Χάνια Πηλίου και τερματισμός στη διασταύρωση προς κατασκηνωτικό κέντρο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ». Απόσταση αγώνα με προεκκίνηση 18,7χλμ.

ΟΡΟΙ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές κάτοχοι κάρτας υγείας αθλητή σε ισχύ και δελτίου Ε.Ο.Π. ή U.C.I. του έτους 2022 στις ανωτέρω κατηγορίες της Ε.Ο.Π. Τα σωματεία – μέλη της Ε.Ο.Π. συμμετέχουν με απεριόριστο αριθμό αθλητών.

Ειδικά για την κατηγορία SPORTIVE OPEN,δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες και άνδρες άνω των 18 ετών που ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΟΠ,UCI. οι οποίοι απαραίτητα πρέπει να συμπληρώσουν τις ειδικές υπεύθυνες δηλώσεις SPORTIVE OPEN

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 03/08/2022 αυστηρά στο mail:nikivoloupodilatiko@gmail.com, συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα συμμετοχής που αντιστοιχεί για αθλητές με δελτίο και τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στην κατηγορία SPORTIVE OPEN.

Η δήλωση συμμετοχής των σωματείων θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη σε όλα τα πεδία (με κεφαλαία γράμματα), σε ανοικτό αρχείο, άλλως δεν θα γίνεται δεκτή.

Προσοχή: Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν νέες εγγραφές

Σε όλες τις κατηγορίες αθλητών και της κατηγορίας SPORTIVE OPEN , το παράβολο συμμετοχής είναι €10,00 το οποίο θα καταβάλλεται συγκεντρωτικά από τους συλλόγους για τους αθλητές με δελτίο, αλλά και μεμονωμένα για κάθε συμμετέχοντα στον τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς της Δ.Ε. του ποδηλατικού τμήματος του συλλόγου μας με IBAN: GR9801726100005610092990681 δικ. ΜΟΡΦΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ με αιτιολογία αναγράφοντας το όνομα του σωματείου ή το όνομα του συμμετέχοντα. Το αποδεικτικό κατάθεσης θα αποστέλλεται ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής. Δεν μπορεί να γίνει πληρωμή στη γραμματεία του αγώνα. Με τα χρήματα του παράβολου θα καλυφθούν οι δαπάνες του αγώνα ( ασφάλεια αγώνα,αγωνόδικος επιτροπή, ιατρός, ασθενοφόρο, κ.λ.π.)

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του διοργανωτή και η συμπεριφορά του να είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς που διέπουν ποδηλατικούς αγώνες.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιαδήποτε συμπεριφορά που δε συνάδει με τα αθλητικά ιδεώδη σε αντίστοιχες διοργανώσεις, η διοργανώτρια αρχή θα θέτει εκτός αγώνα τον συμμετέχοντα.

Ο Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» δε φέρει καμία ευθύνη για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα, για φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ/ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08:00 στην περιοχή του πάρκινγκ του ξενοδοχείου Hotel Valis Resort & Spa. Ο αρχηγός της ομάδας προσκομίζει τα δελτία των αθλητών και παραλαμβάνει τα νούμερα κάθε αθλητή της ομάδας του, συγκεντρωτικά. Η γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριων μέχρι την λήξη του αγώνα όπου και θα παραδοθούν στους αρχηγούς των ομάδων με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών του αγώνα.

Οι αρχηγοί των ομάδων θα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στην γραμματεία των αγώνων ότι τα μέλη της ομάδας τους (αθλητές και τεχνικό προσωπικό) τηρούν όλα αυτά που αναφέρονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο της Ε. Ο. Ποδηλασίας.

Για τη καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα, οι εκπρόσωποι των ομάδων παρακαλούνται να

ενημερώσουν πριν το Τεχνικό Συνέδριο την γραμματεία για τη μη προσέλευση δηλωθέντων αθλητών τους.

Υπογραφή στο φύλλο αγώνα (για όλες τις κατηγορίες μέχρι 09:45). Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή με την αγωνιστική τους εμφάνιση και τους αριθμούς τοποθετημένους.

Το τεχνικό συνέδριο θα γίνει στις 09:00 στο χώρο της γραμματείας. Η παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου, καθώς και οι πρόσφατες διατάξεις/εγκύκλιοι για τους αγώνες αναβάσεων.

Δεν επιτρέπεται η συνοδεία ομάδων ή μεμονωμένων συμμετεχόντων από οχήματα συνοδείας παντός είδους. Κατά την διάρκεια του αγώνα, στην διαδρομή θα βρίσκονται μόνον οχήματα εξουσιοδοτημένα από τον διοργανωτή (Αγωνόδικος, μοτό κ.α.).

Κατά τον τερματισμό του αγώνα θα αναρτηθεί πίνακας τυχαίου τεχνικού ελέγχου ποδηλάτων, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός αγώνα του αθλητή που θα ελεγθεί. Ο αθλητής που δεν θα προσέλθει ΑΜΕΣΑ από τον τερματισμό του για τεχνικό έλεγχο ποδηλάτου θα αποκλείεται των αποτελεσμάτων του αγώνα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με βάσει το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό

πρωτόκολλο το οποίο θα είναι σε ισχύ την περίοδο διεξαγωγής.

Ιατρική υποστήριξη: Ο διοργανωτής θα παρέχει ιατρό, ασθενοφόρο και ειδικό σώμα διασωστών για πρώτες βοήθειες σε όποιον ποδηλάτη χρειαστεί.

Ενημέρωση προς συμμετέχοντες: Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν προσωπικό τους ρουχισμό, με δική τους ευθύνη, κλεισμένο σε σακούλα, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν κατά τη διαδρομή από τον τερματισμό στο χώρο απονομών – βραβεύσεων. Σε περίπτωση που συμμετέχων θα χρειαστεί να μεταφερθεί με το ποδηλατό του στο χώρο απονομών – βραβεύσεων, αυτό θα γίνει για περιορισμένο αριθμό τέτοιων ειδικών περιπτώσεων.

Στην κατηγορία SPORTIVE – OPEN οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν εκκίνηση μόνο με ποδήλατα δρόμου.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Σε όλες τις κατηγορίες θα απονεμηθούν

• Κύπελλο για τον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας

• Μετάλλιο (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) για τους τρεις πρώτους νικητές-τριες των κατηγοριών.

• Δίπλωμα για τους έξι πρώτους νικητές-τριες των κατηγοριών.

• Για την κατηγορία sportive open θα γίνουν οι παραπάνω βραβεύσεις χωριστά ανδρών – γυναικών για τις ηλικιακές κατηγορίες 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+ ετών.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στην κάτω πλατεία της Δράκειας στις 13:00

Μετά τις απονομές, μέλη του Αναπτυξιακού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΔΡΑΚΕΙΑ»

Θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα.

Σε περίπτωση, που οι συνθήκες κατά της πανδημίας δεν το επιτρέπουν, θα υπάρξουν απονομές σε χώρο και χρόνο, που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ

Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα οριστεί από την ΕΟΠ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Σπυρίδων Μορφόπουλος,τηλ.Επικοινωνίας:6945307109, email:nikivoloupodilatiko@gmail.com

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.

Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων, σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή η τήρηση αυτού, καθώς και τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση