Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Με τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα γιόρτασε ο ΣΔΥΒ την επανέναρξη των αγώνων στη Μαγνησί
Με τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα γιόρτασε ο ΣΔΥΒ την επανέναρξη των αγώνων στη Μαγνησί

Με τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα γιόρτασε ο ΣΔΥΒ την επανέναρξη των αγώνων στη Μαγνησί

Χρειάστηκε να μπει ο Αύγουστος για να πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας, βουνού ή δρόμου, στη Μαγνησία για το 2020. Το lockdown που εφαρμόστηκε από τον Μάρτιο στη χώρα μας όπως και σε όλο τον κόσμο, διέκοψε κάθε αγωνιστική δράση του δρομικού κινήματος. Μόλις ενάμισυ μήνα πριν η Πολιτεία έδωσε το πράσινο φως για να επαναρχίσουν οι αγώνες σε όλα τα αθλήματα υπό αυστηρές προϋποθέσεις και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας ήταν από τους πρώτους συλλόγους στην Ελλάδα που σχεδίασε να διοργανώσει αγώνα, σε συν με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάνα.

Ο Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Χανίων Πηλίου αποφασίστηκε να γίνει και οργανώθηκε μέσα στο διάστημα αυτού του μόλις ενάμισυ μήνα.
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των trail runners από όλη την Ελλάδα, και εξαντλήθηκε το όριο των 300 συμμετοχών ως ανώτερος αριθμός που έθεσε η διοργάνωση για την αποφυγή του συνωστισμού.

Το παρών στον αγώνα που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Αυγούστου έδωσαν τελικά 257 δρομείς από συλλόγους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων μέλος της οποίας είναι ο ΣΔΥ , καθώς και από άλλους συλλόγους και περιοχές από όλη την Ελλάδα. Επιγραμματικά: ΣΜΝ Λάρισας, Ζευς Πιερίας, ΣΔ Τρικάλων, Απόλλων Δυτικής Αττικής, ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς, ΣΔΥ ς, ΣΔ Άρτας, ΑΚΟ Λιβαδειάς, Adidas Runners Athens, Λαμία, Αίας Λοκρός, Αρχέλαος Handball, Τριάς ς, Αμοργός Running Team, Πειραιάς, Υμηττός Runners, Χολαργός, ΕΟΣ Αχαρνών, Μεσημέρι, Φάρσαλα, Αμοργός, ΧΟΣ Μύτικας, Κομοτηνή, Βούλα, Δωδώνη Ιωαννίνων, Τείχιο Race Team, Φάλαρα, ενώ από τη Μαγνησία: Great (44 συμμετοχές), ΑΟ Μαγνησίας, Νίκη Βόλου, ΕΟΣ Αλμυρού, MTB 4FUN VOLOS, Νέα Ιωνία, Σκιάθος, Αιχμή, Ultra Pelion Trail, Νέα Αγχίαλος, Αλμυρός, Δράκεια, Volos Taxi, Anthema, Άθλος Αγριάς κ.α., και βέβαια πολλά μέλη από τους διοργανωτές Πάνα και ΣΔΥ Βόλου. Από τους 257 συμμετέχοντες, οι 160 έδειξαν προτίμηση στη μεγάλη διαδρομή των 16.200 μέτρων, και οι 97 στα 4.500 μέτρα. 64 ήταν οι και 193 οι

Στον 5ο Καραμάνειο εφαρμόστηκε και τηρήθηκε με ιδιαίτερη αυστηρότητα το πρωτόκολλο της ΓΓΑ για τον covid. Το ξεκίνημα δόθηκε από το Καταφύγιο του Πάνα με διαδοχικές εκκινήσεις το ανώτερο ως 4 δρομέων, που και αυτοί χωρίζονταν κρατώντας τις αποστάσεις βάση των αυτοκόλλητων που τοποθετήθηκαν στο έδαφος.

Οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν από τα μαγευτικά τοπία των διαδρομών, και πάνω από όλα από το πέρασμα από το Σανατόριο Καραμάνη, στο οποίο έναν αιώνα πριν φιλοξενούνταν μόνιμα όσοι βρίσκονταν σε καραντίνα για τη φυματίωση. Στη διοργάνωση φτάνουν συνέχεια συγχαρητήρια μηνύματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο αγώνας πέτυχε να είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενος και χωρίς τη συμμετοχή φορέων, με ποσό συμμετοχής μόλις 5 ευρώ και ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο μόνο για το 2020 με το Σανατόριο, που δόθηκε σε κάθε συμμετέχοντα.

Τις πολύτιμες υπηρεσίες της στον 5ο Καραμάνειο προσέφερε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Με άμεση υποστήριξη, και παρουσία από σχεδόν 2 ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας ως αργά το βράδυ, βοήθησε τα μέγιστα όπως πάντα σε κάθε διοργάνωση που γίνεται στη Μαγνησία. Επενέβη όπου χρειαζόταν, ενώ άμεσα όχημα της ΛΕΔ μετέβη στο Πλιασίδι όπου αθλητής αντιμετώπισε μυικό πρόβλημα.

Διακεκριμένοι δρομείς – trail runners έτρεξαν στους αγώνες, με ιδιαίτερα τιμητική τη συμμετοχή του Νίκου Μαγγίτση.

Ο Φιλάρετος Μπούκης «έσπασε» τα χρονόμετρα και με χρόνο 1.23.16 αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα των 16.200 μέτρων, λίγες βδομάδες μετά την 3η θέση στα 106 χιλιόμετρα του Olympus Mythical Trail. Ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης ακολούθησε εξίσου εντυπωσιακός με 1.25.18, ενώ 3ος ήταν ο Αθανάσιος Χάδος 1.40.09. Στις πρώτη αναδείχθηκε η Ελευθερία Δρογγούλα με 2.03.19, ενώ ακολούθησαν οι Μαρία Διαμαντοπούλου 2.05.29, Χριστίνα Μαρούγκα 2.07.30, Θώμη Κατμέρου 2.08.18.

Ο Ζήσης Τσουρέλης με 22.05 πρώτευσε στον Μικρό Καραμάνειο των 4.500 μέτρων και ακολούθησε 2ος ο Γιάννης Κλόκας, 3ος ο Στέλιος Μολικο. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Πέτρο Γεωργούλα για το ευ αγωνίζεσθαι που επέδειξε. Ο Πέτρος Γεωργούλας τερμάτισε 4ος και ζήτησε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση, χωρίς να κάνει επειδή ο 2ος και ο 3ος άθελα ακολούθησαν συντομότερο μονοπάτι προς το τέλος της διαδρομής του Μικρού Καραμάνειου.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Εύη Μυλωνά με 30.57, 2η η Έλενα Καβαλιεράτου 31.40, 3η η Κλεοπάτρα Καρακώστα 33.51. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο ΣΔΥ Βόλου είδε αρκετούς συμμετέχοντες στις πεζοπορίες που οργανώνουν τα μέλη του κάθε βδομάδα, να τερματίζουν τον πρώτο τους αγώνα trail, ακόμη και στα 16.200 μέτρα. Πεζοπορία έγινε και στα πλαίσια του Καραμάνειου για όσους δεν έτρεξαν στους αγώνες, και περιλάμε και ξενάγηση στο Σανατόριο Καραμάνη. Οδηγός ήταν η Αγαθή Λαμπροθανάση, μέλος του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα και του ΣΔΥ Βόλου. Προς το τέλος των αγώνων έγινε επίσης ο Παιδικός Αγώνας, και τα παιδιά δεν πτοήθηκαν από την βροχή που έπιασε, όπως δεν πτοήθηκαν και οι trail runners που δεν είχαν τερματίσει και όδευαν τα τελευταία χιλιόμετρα.

Ψυχή της διοργάνωσης αποτέλεσε ο Γιώργος Καλαντζής, επικεφαλής της ομάδας που χάραξε και καθάρισε επί ένα μήνα τις διαδρομές και σηματοδότησε την πορεία, ενώ στον αγώνα συνόδευσε τους τελευταίους δρομείς. Έμεινε και την επόμενη μέρα από τον αγώνα, αφαίρεσε κάθε σημάδι ή απόρριμμα από τα 16.200 + 4.500 μέτρα των διαδρομών.

Εξίσου πολύτιμη ήταν η βοήθεια των Θανάση Οικονόμου, Κώστα Κατσαρού (υπεύθυνος καθαριότητας), Βαγγέλη Θέου, Γιώργου Προκοπίου, Γιάννη Προκοπίου, Αγαθής Λαμπροθανάση, της Γκρέτας από τον Όλυμπο, Μάρθας Ξηροφώτου, Νεραντζούλας Πραγματευτή, Νίκου Μόσιου, Κατερίνας Καραντζιά και όσων ακόμη προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και εκ παραδρομής δεν αναφέρονται.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση