Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΓΡΟΤΙΚΑ » Tην Κυριακή η απόφαση αγροτών για κλείσιμο του κόμβου Αερινού
Tην Κυριακή η απόφαση  αγροτών για κλείσιμο του κόμβου Αερινού

Tην Κυριακή η απόφαση αγροτών για κλείσιμο του κόμβου Αερινού

Νέ  συνέλευση που θ πραγματοποιήσουν μεθαύριο Κυριακή στο Βελεστίνο οι αγρότες της περιοχής για να αποφασίσουν το στήσιμο μπλόκου στον κόμβο Αερινού.

 

Στην αποψινή συνάντηση που είχαν στο συζήτησαν τα προτα που τους απασχολούν κι ανανέωσαν το τους για μεθαύριο.Στη  συνέλευση παραβρέθηκαν 25 περίπου αγρότες, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στα προτα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και στην προοπτική να προχωρήσουν σε μπλόκο με τα τρακτέρ τους στο κόμβο Αερινού κάτω από την αερογέφυρα της ΠΑΘΕ.

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκ. Αγγελής «σε πρώτη φάση ασχοληθήκαμε με το διεκδικητικό μας πλαίσιο και κατατέθηκαν οι απόψεις των συναδέλφων σχετικά με τη μορφή των κινητοποιήσεων. Την Κυριακή θα απο9φασίσουμε οριστικά για το αν θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Αερινού» προσέθεσε.

Να αναφερθεί ότι η νέα συνάντηση έχει καθοριστεί για αύριο Κυριακή στις 6μ.μ. στο Βελεστίνο.

 

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων «καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα που έχουν στηθεί και σ' αυτά που θα στηθούν στις επόμενες μέρες σ' όλη τη χ, καθώς και στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει το Σάββατο, 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Έκθεσης «AGROTICA».

Επίσης, «καταγγέλλει «σχήματα» που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, τα οποία, παίζοντας, για μια ακόμα φορά, τον ρόλο του υπονομευτή του αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας, εξήγγειλαν ξεχωριστό συλλαλητήριο, σε διαφορετική μέρα, στην «AGROTICA».

Αφού δεν μπόρεσαν – αν και πολύ θα το ήθελαν – να στήσουν ξεχωριστά μπλόκα, τα οποία και θα έστρεφαν κατά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς, επιχειρούν ν' αποπροσανατολίσουν τους αγρότες και το λαό και να υπονομεύσουν το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε.

Άδικος ο κόπος τους! Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ξέρουν που είναι η θέση τους και δεν θα ξεστρατίσουν από το δρόμο υπεράσπισης των δικών τους συμφερόντων και αιτημάτων.

Θα πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα και στο δικό τους συλλαλητήριο της 3ης του Φλεβάρη, γυρίζοντας την πλάτη σ' αυτούς που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους, παρά το πώς θα τους βγάλουν από τη μέση, για να περάσει εξολοκλήρου στα χέρια των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών η γη, η παραγωγή, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις».

 

Υποτονικό  το κλίμα στο Πήλιο

Υποτονικό είναι το κλίμα στις τάξεις των αγροτών του Πηλίου μετά την της κινητοποίησης στην Εφορία Βόλου την περασμένη Τετάρτη λόγω ς. Προς το δεν έχουν γίνει επαφές μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών, για να αποφασίσουν νέα ημερομηνία καθόδου στον Βόλο, κάτι αναμένεται  να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση