Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 Μαΐου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 2 Μαΐου

“Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που βλέπουν, αυτοί που βλέπουν όταν κάποιος τους δείχνει και αυτοί που δεν βλέπουν.”

Leonardo DaVinci

Σαν σήμερα, :

  • το 1519, πεθαίνει ο πολυπράγμων Ιταλός της Αναγγένησης, Leonardo da Vinci. Υπήρξε μεταξύ άλλων αρχιτέκτονας, ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, μηχανικός και γιατρός, ασχολήθηκε με διάφορες επιστήμες και τέχνες και είναι ο δημιουργός των πασίγνωστων έργων “Μόνα Λίζα” και “Μυστικός Δείπνος“.
  • το 1536, η βασίλισσα της Αγγλίας Anne Boleyn φυλακίζεται κατηγορούμενη για αιμομιξία, μοιχεία, προδοσία και μαγεία.
  • το 1941, πεθαίνει η συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων, Πηνελόπη Δέλτα. Δημοφιλή μυθιστορήματά της είναι τα: Παραμύθι Χωρίς Όνομα, Τα Μυστικά του Βάλτου, Τρελαντώνης και ο Μάγκας. Στις 27 Απριλίου, όταν τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην , προσπάθησε να αυτοκτονήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας και τελικά πέθανε πέντε ημέρες αργότερα.
  • το 1968, η κυβέρνηση αποφασίζει μισθο εξίσωση των ιερέων με τους δημόσιους υπαλλήλους με αποτέλεσμα η της Εκκλησίας της Ελλάδος να απονείμει στον Γεώργιο Παπαδόπουλο το “Χρυσούν Σταυρό του Αποστόλου Παύλου”.
  • το 1982, πεθαίνει ο Έλληνας και δοκιμιογράφος, Ευάγγελος Παπανούτσος. Συνέβαλε σημαντικά στην ανανέωση και λειτουργία της Ελληνικής Παιδείας καθιερώνοντας την δημοτική στην εκπαίδευση και προωθώντας τον διαχωρισμό της Μέσης Εκπαίδευσης σε και Λύκειο.
  • το 1998, ιδρύεται στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο να καθορίσει και να εφαρμόσει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • το 2010, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνει νέα σκληρά , στο πλαίσιο της συμφωνία για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την ίδια ημέρα, το εγκρίνει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ύψους 110 δισεκατομμυρίων .
  • το 2011, αναφέρεται νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο ιδρυτής και αρχηγός της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, που ευθύνεται μεταξύ άλλων και για τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011 σε Δίδυμους Πύργους και Πεντάγωνο.
  • το 2013, πεθαίνει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης του θεάτρου, Λευτέρης Βογιατζής.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση