Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών
Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

ΑΠΕ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη έγκαιρης ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών προχωρούν οι του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής την καθηγήτρια Ούσα Μενόν, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό κλινικής ογκολογίας.

Πρόκειται για ένα νέο τεστ αίματος, που εμφανίζει διπλάσια αποτελεσματικότητα στην ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών, μιας νόσου που προκαλεί μέχρι σήμερα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας ακριβώς επειδή είναι συνήθης η καθυστερημένη διάγνωσή της. Το νέο τεστ δείχνει ότι είναι δυνατό να διαγνωσθεί έγκαιρα η ασθένεια χάρη στη διαχρονική ανάλυση του επιπέδου μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης-βιοδέκτη CA135 στο αίμα.

Η νέα μέθοδος βασίζεται στη στατιστική ανάλυση του επιπέδου της συγκεκριμένης πρωτεΐνης διαχρονικά, εφόσον η κάνει το τεστ αίματος κάθε χρόνο. Ενα πρόγραμμα λογισμικού σε υπολογιστή αναγνωρίζει τα ετήσια αποτελέσματα του τεστ της γυναίκας και με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου μπορεί να προβλέψει με τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό τεστ, κάνει δυναμική διαχρονική εξέλιξη της πρωτεΐνης με ποσοστό επιτυχίας 86% σε γυναίκες με επιθετικό επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών.

 Οι πόνοι και τα επίμονα πρηξίματα στην κοιλιά αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά της νόσου.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση