Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών
Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη έγκαιρης ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών προχωρούν οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής την καθηγήτρια Ούσα Μενόν, που δημοσιεύτηκε σε κλινικής ογκολογίας.

Πρόκειται για ένα νέο τεστ αίματος, που εμφανίζει διπλάσια αποτελεσματικότητα στην ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών, μιας νόσου που προκαλεί μέχρι σήμερα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας ακριβώς επειδή είναι συνήθης η καθυστερημένη διάγνωσή της. Το νέο τεστ δείχνει ότι είναι δυνατό να διαγνωσθεί έγκαιρα η ασθένεια χάρη στη διαχρονική ανάλυση του επιπέδου μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης-βιοδέκτη CA135 στο .

Η νέα μέθοδος βασίζεται στη στατιστική ανάλυση του επιπέδου της συγκεκριμένης πρωτεΐνης διαχρονικά, εφόσον η γυναίκα κάνει το τεστ αίματος κάθε χρόνο. Ενα πρόγραμμα λογισμικού σε υπολογιστή αναγνωρίζει τα ετήσια αποτελέσματα του τεστ της γυναίκας και με τη ενός αλγορίθμου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου στο .

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό τεστ, κάνει δυναμική διαχρονική εξέλιξη της πρωτεΐνης με ποσοστό επιτυχίας 86% σε με επιθετικό επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών.

 Οι πόνοι και τα επίμονα πρηξίματα στην κοιλιά αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά της νόσου.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/lYIMLxs1Ul -

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

"Αλιεύοντας" την είδηση