Βρίσκεστε εδώ:  / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών
Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

Νέο τεστ ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών

ΑΠΕ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη έγκαιρης ανίχνευσης καρκίνου των ωοθηκών προχωρούν οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής την καθηγήτρια Ούσα Μενόν, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό κλινικής ογκολογίας.

Πρόκειται για ένα νέο τεστ αίματος, που εμφανίζει διπλάσια αποτελεσματικότητα στην ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών, μιας νόσου που προκαλεί μέχρι σήμερα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας ακριβώς επειδή είναι συνήθης η καθυστερημένη διάγνωσή της. Το νέο τεστ δείχνει ότι είναι δυνατό να διαγνωσθεί έγκαιρα η ασθένεια χάρη στη διαχρονική ανάλυση του επιπέδου μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης-βιοδέκτη CA135 στο αίμα.

Η νέα μέθοδος βασίζεται στη στατιστική ανάλυση του επιπέδου της συγκεκριμένης πρωτεΐνης διαχρονικά, εφόσον η γυναίκα κάνει το τεστ αίματος κάθε χρόνο. Ενα πρόγραμμα λογισμικού σε υπολογιστή αναγνωρίζει τα ετήσια αποτελέσματα του τεστ της γυναίκας και με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό τεστ, κάνει δυναμική διαχρονική εξέλιξη της πρωτεΐνης με ποσοστό επιτυχίας 86% σε γυναίκες με επιθετικό επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών.

 Οι πόνοι και τα επίμονα πρηξίματα στην κοιλιά αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τη Θεσσαλία - https://t.co/oXispZ9Uhk -

  • Αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας - https://t.co/kt1avnIkwn -

  • Δεκατρία θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/N9AbRucypS -

"Αλιεύοντας" την είδηση