Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Οκτωβρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Οκτωβρίου

Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου:

το 1582, λόγω της εφαρμογής του ρηγοριανού ημερολογίου, η ημέρα αυτή παραλείπεται στην Ιταλία, την Πολωνία, την και την Ισπανία.

το 1864, καταστρέφεται σχεδόν ολοσχερώς από τυφώνα η Καλκούτα της Ινδίας και χάνουν τη τους περίπου 60.000 άνθρωποι.

το 1892, συμβαίνει η τελευταία παράνομη της συμμορίας των Ντάλτον. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφι Βιλ του Κάνσας γίνονται αντιληπτοί από τους και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολουθεί σκοτώνονται οι τέσσερις, ενώ διασώζεται βαρύτατα τραυματισμένος ο Έμετ Ντάλτον, ο οποίος καταδικάζεται σε ισόβια.

το 1912, η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά των Οθωμανών. Ο Ελληνικός Στρατός διαβαίνει τα και εισέρχεται στο έδαφος της ς.

το 1922, η Ελληνική Επαναστατική Επιτροπή αποφασίζει ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι ευθύνονται για την της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πρόεδρος της ανακριτικής επιτροπής ορίζεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος.

το 1930, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κηρύσσει τους πρώτους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου παρουσία και του Τούρκου Πρωθυπουργού.

το 1951, το Τάγμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος ς, μετά από τριήμερη σφοδρή επίθεση, καταλαμβάνει το ύψωμα 313 (Σκοτς) κοντά στον ποταμό Ιμτζίν. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επιχείρησή του με 28 νεκρούς και 87 τραυματίες.

το 1962, οι Beatles κυκλοφορούν το πρώτο τους τραγούδι «Love Me Do».

το 1962, βγαίνει στους κινηματογράφους η ταινία Dr.Νο, η πρώτη της σειράς ταινιών James Bond.

το 1969, παραδίδεται στην κυκλοφορία η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών.

το 1974, ο Αμερικανός David Kunst ολοκληρώνει τον γύρο του κόσμου έχοντας περπατήσει 14.450 μίλια σε 4 χρόνια και αλλάζοντας 21 ζευγάρια παπούτσια.

το 1983, πεθαίνει ο επιχειρηματίας Ερλ Τάπερ, εφευρέτης των κλεισμένων αεροστεγώς πλαστικών δοχείων για αποθήκευση τροφίμων, που φέρουν το όνομά του.

το 2011, πεθαίνει μετά από μάχη με τον καρκίνο ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση