Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Φεβρουαρίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Φεβρουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 25 Φεβρουαρίου

Σν σήμερ, 25 Φεβρουαρίου:

το 1822, καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα.

το 1826, οι Τούρκοι κυριεύουν το νησάκι Βασι, προπύργιο του Μεσολογγίου, σφίγγοντας το κλοιό γύρω από την Ιερή Πόλη, που θα αντέξει ακόμα ενάμιση μήνα.

το 1833, με Βασιλικό Διάταγμα που εκδίδεται από την Αντιβασιλεία του Όθωνος, καταργείται ο Στρατός των ατάκτων και συγκροτείται Ελληνικός Τακτικός Στρατός, αποτελούμενος από Πεζικό, Ιππικό, Πυροβολικό και Μηχανικό.

το 1836, ο Σάμουελ Κολτ λαμβάνει ευρεσιτεχνία στις ς για το περίστροφο Κολτ.

το 1911, ο βουλευτής Νικόλαος Μπουφίδης από το βήμα της ς καταφέρεται εναντίον του Κωστή Παλαμά για την υπεράσπιση της δημοτικής γλώσσας και ζητά την απόλυσή του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

το 1919, οι Δωδεκανήσιοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Αθήνα αξιώνοντας την ένωση των νησιών με την Ελλάδα.

το 1932, ο Αδόλφος Χίτλερ αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα για να θέσει υποψηφιότητα για καγκελάριος.

το 1965, λαμβάνουν χώρα αιματηρές συμπλοκές με 42 τραυματίες μεταξύ καπνοπαραγωγών και ς στις Σέρρες λόγω αποκλεισμού από τους της οδού Σερρών-Δράμας.

το 1983, πεθαίνει ο σημαντικός Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Tennessee Williams, του οποίου τα έργα έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες και αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

το 1994, πεθαίνει ο Έλληνας σκακιστής και συγγραφέας Τριαντάφυλλος Σιαπέρας, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ στο τυφλό παιγνίδι (blind) στην Ελλάδα με 6 σκακιέρες.

το 2010, πεθαίνει ο Έλληνας δημοσιογράφος Δημήτριος Γκλαβάς, πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της ς Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ().

το 2014, πεθαίνει ο Ισπανός βιρτουόζος κιθαρίστας και συνθέτης Paco de Lucía, που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες παγκοσμίως και ως ο καλύτερος κιθαρίστας στο είδος του φλαμένκο.

το 2015, πεθαίνει ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής Μπάμπης Δρόσος σε ηλικία 87 ετών.

το 2017, πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Bill Paxton.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση