Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μετ’εμποδίων η επιχείρηση εμβολιασμού – Ελλείψεις σε σύριγγες, αναλώσιμα
Μετ’εμποδίων η επιχείρηση εμβολιασμού – Ελλείψεις σε σύριγγες, αναλώσιμα

Μετ’εμποδίων η επιχείρηση εμβολιασμού – Ελλείψεις σε σύριγγες, αναλώσιμα

Με ρρυθμίες συνεχίζετι η διαδικασία εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, καθώς καταγράφονται διάφορα μικρότερα ή μεγαλύτερα προτα. Προβληματισμό προκαλεί η έλλειψη, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά διεθνώς, αναλώσιμων υλικών όπως οι σύριγγες και ο ξηρός πάγος, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά των εμβολίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κυβερνητικοί παράγοντες πλησίασαν μεγάλη καπνο αλλά και εισαγωγείς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων ζητώντας τους να «στηρίξουν» την 5 εκατ. συρίγγων εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιανουαρίου για τους εμβολιασμούς, ένδειξη ότι η επιχείρηση «» πιθανόν να κινδυνεύει από την έλλειψη αναλωσίμων στην πρώτη της φάση. Οι σύριγγες είναι σε έλλειψη στην παγκόσμια όπως πέρυσι οι . Eλλειψη υπάρχει ακόμα στην παρ ξηρού πάγου που είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Πάντως, από την επιμένουν ότι θα τηρηθεί ο στόχος να εμβολιασθούν 220.000 άτομα μέχρι το τέλος του μηνός. Ο όλος σχεδιασμός παραμένει σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς δεν υπάρχουν σκέψεις να βολιδοσκοπηθούν εταιρείες για εθνική παραγγελία εμβολίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση