Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορονωϊός: 31 νέα κρούσματα σήμερα, μόνο 4 εισαγόμενα
Κορονωϊός: 31 νέα κρούσματα σήμερα, μόνο 4 εισαγόμενα

Κορονωϊός: 31 νέα κρούσματα σήμερα, μόνο 4 εισαγόμενα

κρουσμάτων σε Καστοριά και Κοζάνη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, 31 νέα τα κορωνοϊού στην χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων μόνο τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 τα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 26 ήταν εισαγόμενα.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε3. 803 ενώ οι θάνατοι παραμένουν 193 καθώς σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Από τα κρούσματα, τα  998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι συνεχίζουν να νοσηλεύονται 10 συμπολίτες μας με διάμεση ηλικία τους τα 59 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Εν τω μεταξύ, αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με του συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, λοιμωξιολόγου Ιορδάνη Ρωμιόπουλου, υπάρχουν εννέα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια.

Από αυτά, ένας είναι κάτοικος Καστοριάς, τέσσερις δηλώνουν της πόλης της Κοζάνης, τρεις είναι των χωριών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ένας ασθενής είναι Σερβικής καταγωγής.

Τα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα, ανέρχονται συνολικά σε 36, εκ των οποίων τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Τα τριανταένα νέα κρούσματα κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα κατανέμονται ως εξής:

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ξι καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, πέντε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, πέντε στην περιφερειακή ενότητα ς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, έξι στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και ένα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Ανήλικη με κορωνοϊό σε της Χαλκιδικής

Συναγερμός σήμανε σε παιδική σε περιοχή της Χαλκιδικής όταν ένα κορίτσι διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, το 15χρονο κορίτσι από τη Βέροια φιλοξενήθηκε σε κατασκήνωση στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου.

Η 15χρονη, στις 9 Ιουλίου, ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της κατασκήνωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπου την παρακολούθησαν για 24 ώρες, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς της και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική. Ωτσόσο είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.

Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ χθες το βράδυ και ζητήθηκε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της. Στην της κατασκήνωσης αναφέρεται ότι εφαρμόστηκαν άμεσα όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού.

Σήμερα το πρωί κλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την ανήλικη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο ανήλικα παιδιά από τη Βέροια που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, πρόκειται για ένα 11χρονο και ένα 5χρονο, Ρομά και τα δύο, η υγεία των οποίων βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά φέρουν ήπια συμπτώματα και η εικόνα της υγείας τους δεν παρουσιάζει ανησυχία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση