Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σόιμπλε: «Προϋπόθεση για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα η συμμετοχή του ΔΝΤ»
Σόιμπλε: «Προϋπόθεση για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα η συμμετοχή του ΔΝΤ»

Σόιμπλε: «Προϋπόθεση για την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα η συμμετοχή του ΔΝΤ»

Νέο μήνυμα προς την στέλνει ο Βόλφγκανγκ . Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών «οποιαδήποτε νέα χρημάτων προς την είναι σε άμεση συνάρτηση με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και τη συμμετοχή του ».

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη χθεσινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως «εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το θα τηρήσει την υπόσχεσή του. Και είναι πολύ νωρίς για να υποθέσει κανείς το τι θα γίνει σε αντίθετη περίπτωση», ξεκαθαρίζοντας πάντως πως συμμετοχή του ΔΝΤ είναι και η παροχή τεχνογνωσίας αλλά και η χορήγηση οικονομικής στήριξης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κ. Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως οποιαδήποτε προς την Ελλάδα θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Βloomberg: Δεν έχουν υλοποιηθεί τα 2/3 των προαπαιτούμενων, παραδέχεται η

Περίπου τα δύο τρίτα των προαπαιτούμενων δράσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση δεν έχουν υλοποιηθεί από την Ελλάδα, παραδέχεται σε επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα προς τους θεσμούς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με το πρακτορείο .

Οπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, επικαλούμενο πηγή κοντά στη διαπραγμάτευση, παρότι το σημείωμα περιείχε σειρά δεσμεύσεων για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων, οι εκτίμησαν ότι οι προτάσεις δεν ήταν επαρκείς.

Νωρίτερα, τη θέση ότι οποιαδήποτε δόση προς την Ελλάδα θα μπορέσει να εκταμιευθεί μόνο αφού το ΔΝΤ λάβει την απόφασή του για συμμετοχή η όχι στο τρίτο πρόγραμμα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ΣταθερότηταςΚλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πως το Ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση