Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Προτεραιότητα στα προβλήματα των γιατρών και όχι στην ανεύθυνη αντιπολίτευση στο Δήμο Βόλου
Προτεραιότητα στα προβλήματα των γιατρών και όχι στην ανεύθυνη αντιπολίτευση στο Δήμο Βόλου

Προτεραιότητα στα προβλήματα των γιατρών και όχι στην ανεύθυνη αντιπολίτευση στο Δήμο Βόλου

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Τσάμη, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, σχετικά με προβλήματα στην ύδρευση, την ακαταλληλότητα πόσιμου νερού και τα προβλήματα στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΜΒ, οφείλω να τονίσω, ότι μάλλον ήταν «άνθρακες ο θησαυρός». Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τσάμης έσπευσε μεταξύ των πρώτων να εκφράσει τις ανησυχίες του πριν ακόμη υπάρξει διερεύνηση, σωστή τεκμηρίωση και επίσημες πλέον ανακοινώσεις από την ΔΕΥΑΜΒ. Καλό είναι βέβαια να ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας αλλά αυτά πρέπει να είναι πλήρως διαπιστωμένα. Το να τρέχει μεταξύ των πρώτων, με τις γνωστές ανακοινώσεις, μαζί με τους γνωστούς και καθ’ έξη υβριστές και συκοφάντες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόλου δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Με τις σημερινές ανακοινώσεις η ΔΕΥΑΜΒ και τα στελέχη της ρίχνουν άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις, για τις οποίες, κάποιοι πολιτικοί και μη παράγοντες βρήκαν πρόσφορο έδαφος να κινδυνολογήσουν και να λαϊκίσουν επικίνδυνα. Σε θέματα Δημόσιας Υγείας οι πάντες οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα δε, οι καθ’ ύλη αρμόδιοι, οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες και ιδίως ο πρόεδρος του ΙΣΜ.

Και να, που τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα των διαπιστευμένων εργαστηρίων διέλυσαν κάθε είδους υποψία και διαβολή. Τζάμπα πήγαν οι δήθεν ανησυχίες για την μόλυνση του Παγασητικού και του νερού ύδρευσης. Τι απέμεινε; Για μία ακόμη φορά οι συκοφαντίες και η ζημιά στην πόλη για το ίδιο θέμα.

Ο κ. Τσάμης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος του κ. Σκοτινιώτη. Ο ρόλος του σαν Πρόεδρος του ΙΣΜ είναι πλέον σοβαρός και υπεύθυνος. Σε μία εποχή δύσκολη, όπου η Υγεία στην χώρα μας καταρρέει, με πλείστα όσα προβλήματα τόσο των πολιτών, όσο και των γιατρών, οι Ιατρικοί Σύλλογοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πολλές χιλιάδες γιατροί έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία έτη αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Καθημερινά ζούμε σε συνθήκες ανηλεούς λιτότητας με περικοπές αποδοχών, τόσο στον Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα. Γιατροί και ασθενείς ευρίσκονται σε απόγνωση.

Αποτελεί αδικαιολόγητη ενέργεια ο ΙΣΜ να χρησιμοποιείται σαν όχημα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και το κυριώτερο να εκτίθεται ανεπανόρθωτα μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ.

Πεδίο δόξας υπάρχει λαμπρό. Την Τετάρτη 1-2-2017 η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει μεγάλες διαμαρτυρίες στη Λάρισα σε επίπεδο Θεσσαλίας. Εκεί δίνεται ο μεγάλος αγώνας για την διάλυση της Υγείας στην Ελλάδα. Οι γραφικότητες και οι ψευδοκαταγγελίες για το Δήμο Βόλου δεν θα έχουν τελειωμό.

Πρώτη προτεραιότητα η υπεράσπιση του Συστήματος Υγείας της πατρίδας μας και τα πληττόμενα συμφέροντα των ιατρών. Αν ο κ. Τσάμης έχει σκοπό να επανέλθει στα κοινά, ο στίβος είναι ανοικτός. Αλλά με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο και όχι με κλεφτοπόλεμο που συνηθίζουν κάποια άλλα πρόσωπα που είναι επικεφαλής τοπικών φορέων.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση