Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Πυρά» ΥΠΕΞ κατά Ισπανού πρέσβη
«Πυρά» ΥΠΕΞ κατά Ισπανού πρέσβη

«Πυρά» ΥΠΕΞ κατά Ισπανού πρέσβη

Βολές κατά του Ισπανού πρέσβη στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα, μετά τις αιχμές του κατά της ελληνικής κυβέρνησης για έλλειψη στήριξης προς τη Μαδρίτη σχετικά με την στην Καταλωνία, εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι, σε του στην εφ «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Βιγκέρα, είχε υποστηρίξει ότι, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Αθήνα δεν καταδίκασε την προσπάθεια απόσχισης της Καταλωνίας από την Ισπανία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε και διαφορετική στάση μεταξύ της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η την κατηγόρησε ότι δεν καταδίκασε την προσπάθεια απόσχισης. Εγώ έλαβα άμεσες στήριξης και συμς από τη έα Δημοκρατία. Μίλησα προσωπικά με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μου εξέφρασε απερίφραστα τη στήριξη και τη μέγιστη κατανόηση της έας Δημοκρατίας σχετικά με την ενότητα της Ισπανίας. Επίσης άκουσα ξεκάθαρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ια μένα αυτή είναι μια ξεκάθαρη στάση. Προφανώς απουσιάζουν δηλώσεις για αυτό το θέμα από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να δει κάποιος ποια είναι η πραγματικότητα. Πάντως, μέχρι σήμερα αυτή ήταν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο, άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στήριξαν πολύ θερμά την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας και τη στάση της κυβέρνησής μας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση