Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ποια είναι τα έξι νομοσχέδια της κυβέρνησης για το επόμενο δεκαήμερο
Ποια είναι τα έξι νομοσχέδια της κυβέρνησης για το επόμενο δεκαήμερο

Ποια είναι τα έξι νομοσχέδια της κυβέρνησης για το επόμενο δεκαήμερο

Στην επίσπευση του νομοθετικού έργου στοχεύει η κυβέρνηση που έχει επεξεργαστεί μια σειρά νέων ρυθμίσεων προκειμένου να πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή. Αυτό ζήτησε και ο πρωθ στην του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα

Η συζήτηση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρωθεί το κομμάτι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να ανοίξουν οι «κάνουλες» της ς για την Ελληνική οικονομία, ενώ την ίδια ώρα ρίχνει περισσότερο βάρος στα νομοσχέδια που σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη.

Έξι νομοθετήματα είναι ήδη έτοιμα  και περιμένουν τη σειρά τους για να πάρουν τη σχετική έκθεση από το .

– Επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα ς της λειτουργίας της. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.

– Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος. Υπολογίζεται να γίνει νόμος του Κράτους αμέσως μετά το νομοσχέδιο της ΕΡΤ Α.Ε.

– Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας  και την προώθηση της αξιοκρατίας.

– Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης ς και των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

–  Σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της ς στα γήπεδα. Σύμφωνα με αυτό, ο αθλητισμού θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πολύ βαριά πρόστιμα, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις θα μπορεί να ανακαλεί την αναγνώριση σωματείων αθλητών εταιρειών. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, να διακόπτει αγωνιστικές, ακόμα και πρωταθλήματα αν χρειαστεί.

– Στην τελική φάση βρίσκεται η επεξεργασία του συστήματος ς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: koutipandoras.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση