Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ομηροι μετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτώριας
Ομηροι μετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτώριας

Ομηροι μετανάστες σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτώριας

Φυλκισμέ σε διμέρισμα της ς Βικτωρίας κρατούσε 34 ομοεθνείς του, Αφγανός δουλέμπορος που συνελήφθη την Κυριακή από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Προφασιζόμενος ότι ήθελε να τους παράσχει προσωρινό κατάλυμα, παρέσυρε και φυλάκιζε Αφγανούς μετανάστες σε στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια απαιτούσε λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Η δράση του αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία θυμάτων σε ένστολο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που περιπολούσε, την Κυριακή, στην Βικτωρίας. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για , διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και ξέπλυμα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται πέντε ακόμα Αφγανοί συνεργοί του.

Όπως επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΑΔΑ, η για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από πληροφορίες Αφγανών, που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει από τη Λέσβο στην Αθήνα και κατέλυαν προσωρινά στην πλατεία Βικτωρίας. Το που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς εντοπίστηκε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 151.

Στο εσωτερικό του βρέθηκαν 34 ομοεθνείς του, ανάμεσα στους οποίους 5 γυναίκες και 12 ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς με τη συνδρομή των συνεργών του φυλάκιζε τους μετανάστες και ζητούσε χρήματα αφενός για να τους απελευθερώσει και αφετέρου προκειμένου να τους εφοδιάσει με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η διακίνηση των λύτρων γινόταν μέσω του συστήματος μεταφοράς χρημάτων Hawala.

Kατασχέθηκαν χρήματα, τηλέφωνα, κάρτες Ασύλου, ενώ σε μια τηλεφωνική συσκευή βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση