Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ερώτηση Κ.Παπανάτσιου σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης
Ερώτηση Κ.Παπανάτσιου σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης

Ερώτηση Κ.Παπανάτσιου σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Κ. Παπανάτσιου κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητάει ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα οι αναζητούν λύσεις και απαντήσεις σχετικά με τα τεκμήρια διαβίωσης. Η Κυβέρνηση με την οικονομική διαχείριση της Πανδημίας έχει φέρει τους στα όρια της οικονομικής ασφυξίας.

Η ανάγκη εφαρμογής τεκμηρίων στον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος είναι, βασικά, ένας έμμεσος τρόπος αποκάλυψης των πραγματικών εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά . Τα τεκμήρια σε πολλές περιπτώσεις προσδιορίζουν κατά προσέγγιση το πραγματικό εισόδημα του υπόχρεου, όμως πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις που είτε απέχουν πολύ από αυτό, είτε δημιουργούν πλασματικό εισόδημα που δεν υφίσταται στην πραγματικότητα.

Είναι γεγονός ότι εν μέσω lockdown, θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους για το 2021. Ο όποιος σχεδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν ότι θα πρέπει από τη μία να προστατευτούν οι πολίτες και οι που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται ραγδαία, αλλά από την άλλη, να μην ωφεληθούν όσοι δικαίως εμπίπτουν στην «εναλλακτική» φορολόγηση των τεκμηρίων.

Το Υπουργείο θα πρέπει να μας απαντήσει ποιος είναι ο σχεδιασμός του σχετικά με τα τεκμήρια, καθώς οι πολίτες θα πρέπει να οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση