Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα
Επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα

Η Επιτροπή ενέκρινε επικιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης ς γι την , στην οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο που έχει σημειωθεί, όσον αφορά την τήρηση των πολιτικών δεσμεύσεων, αφότου δημοσιεύτηκε η έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης ς, διαπιστώνεται ότι έχει σημειωθεί σημαντική όσον αφορά την ολο της υλοποίησης των συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων, εξακολουθεί ωστόσο να εκκρεμεί μια σειρά ζητημάτων. Δεδομένων των εξελίξεων που σημειώθηκαν έκτοτε, η σημερινή επικαιροποίηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η έχει λάβει πλέον τα αναγκαία για την επίτευξη όλων των συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που αναμένονταν για τα του 2018.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να διασφαλίζουν τη διαρκή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της Ευρωομάδας του Ιουνίου 2018.

Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και η εν συνεχεία επικαιροποίησή της θα χρησιμοποιηθούν από την Ευρωομάδα για να συζητηθεί η αποδέσμευση μιας πρώτης δόσης μέτρων για το χρέος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση