Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Όχι» στην αξιολόγηση από τους εφοριακούς
«Όχι» στην αξιολόγηση από τους εφοριακούς

«Όχι» στην αξιολόγηση από τους εφοριακούς

Με εξώδικο απαντούν οι εφοριακοί στο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αντιδρώντας στην αξιολόγησή τους. Αυτοί που έχουν αναλάβει τον κρίσιμο και δύσκολο ρόλο του ελέγχου των πολιτών αντιδρούν στην αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΟΕ-ΔΟΥ απέστειλε χθες εξώδικο στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, στο οποίο τονίζουν ότι ξεκινούν απεργία-αποχή διαρκείας όλοι οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ από κάθε είδους διαδικασία αξιολόγησης. Στο εξώδικο αναφέρουν επίσης ότι το σχέδιο της ΑΑΔΕ δεν εξηγεί την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των υπαλλήλων και παραβιάζει τις γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εφοριακοί, όπως φαίνεται, συντάσσονται με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων απέχοντας από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Ωστόσο, δεν προκύπτει από το εξώδικο ότι θα κλείσουν τις εφορίες σε μία πραγματικά κρίσιμη περίοδο για τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αξιολόγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μπόνους για τους καλούς υπαλλήλους που επιτυγχάνουν τους στόχους και κινητικότητα για όσους κρίνονται ανεπαρκείς να δουλέψουν στη φορολογική διοίκηση. Με βάση τον ιδρυτικό της νόμο η ΑΑΔΕ στο τέλος του έτους πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας όλων των εργαζομένων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Καστελόριζο: Η Ελλάδα που αντιστέκεται… #Καστελόριζο - https://t.co/TuaQBjQmv3 -

  • Διαδικτυακή ημερίδα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» #μολυσματικέςασθένειες - https://t.co/usTfIPB5UQ -

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

"Αλιεύοντας" την είδηση