Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Κουρεμένο» το αφορολόγητο για τα ακίνητα στις 20.000 – 30.000 ευρώ
«Κουρεμένο» το αφορολόγητο για τα ακίνητα στις 20.000 – 30.000 ευρώ

«Κουρεμένο» το αφορολόγητο για τα ακίνητα στις 20.000 – 30.000 ευρώ

Χαμηλό όριο της τάξεως των 20.000 – 30.000 , αφού όμως προηγηθεί η μείωση των αντικειμενικών αξιών, εξετάζουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του φόρου που θα αντικαταστήσει τον .

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα διασφαλιστεί η απαλλαγή της μικρής και πιθανώς και μέρους της μεσαίας ακίνητης ιδιοκτησίας

Στον αντίποδα, περισσότερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν όσοι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία, εξετάζεται η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Στόχος είναι να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την επιβολή του αφορολόγητου ορίου. Οι αρχικές προθέσεις για θέσπιση αφορολόγητου στις .000 , ή ακόμα και στις 50.000 φαίνεται λοιπόν πως εγκαταλείπονται. Αλλωστε, αν επιβαλλόταν στις 50.000 ευρώ, ακόμα και με τις σημερινές , τότε εκτιμάται ότι περίπου 4 στους 10 ιδιοκτήτες δεν θα πλήρωναν καθόλου φόρου. Ως εκ τούτου, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες εσόδων και επιβαρυνθεί κι άλλο η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές #εξετάσεις στα ΕΠΑΛ #εξετάσεις - https://t.co/mHPXWdJIXp -

"Αλιεύοντας" την είδηση