Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Κουρεμένο» το αφορολόγητο για τα ακίνητα στις 20.000 – 30.000 ευρώ
«Κουρεμένο» το αφορολόγητο για τα ακίνητα στις 20.000 – 30.000 ευρώ

«Κουρεμένο» το αφορολόγητο για τα ακίνητα στις 20.000 – 30.000 ευρώ

Χαμηλό όριο της τάξεως των 20.000 – 30.000 , αφού όμως προηγηθεί η μείωση των αντικειμενικών αξιών, εξετάζουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του φόρου που θα αντικαταστήσει τον ΕΦΙΑ.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα διασφαλιστεί η της μικρής και πιθανώς και μέρους της μεσαίας ακίνητης ιδιοκτησίας

Στον αντίποδα, περισσότερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν όσοι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία, εξετάζεται η των φορολογικών συντελεστών.

Στόχος είναι να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την επιβολή του υ ορίου. Οι αρχικές προθέσεις για θέσπιση αφορολόγητου στις .000 ευρώ, ή ακόμα και στις 50.000 ευρώ φαίνεται λοιπόν πως εγκαταλείπονται. Αλλωστε, αν επιβαλλόταν αφορολόγητο στις 50.000 ευρώ, ακόμα και με τις σημερινές , τότε εκτιμάται ότι περίπου 4 στους 10 ιδιοκτήτες δεν θα πλήρωναν καθόλου φόρου. Ως εκ τούτου, οι υιποι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να πληρώσουν πολλαπλάσια ποσά, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες απώλειες εσόδων και επιβαρυνθεί κι άλλο η δημοσιονομική κατάσταση της χς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση