Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Κακοκαιρία: Νέα ψυχρή εισβολή και έντονα φαινόμενα
Κακοκαιρία: Νέα ψυχρή εισβολή και έντονα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Νέα ψυχρή εισβολή και έντονα φαινόμενα

Μς άργησε, λλά έφτασε ο χειμώνας. Και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ήρθε… για να μείνει. Μπορεί η κακοκαιρία που εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο να έχει αρχίσει σήμερα να υποχωρεί, αναμένεται ωστόσο νέα ψυχρή εισβολή, με βοριάδες, κρύο και χιονοπτώσεις, τις επόμενες ημέρες, αλλά και τα Θεοφάνια.

Αναλυτικότερα, όπως λέει στην «Κ» ο πολύπειρος μετεωρολόγος, πρώην διευθυντής προγνώσεων της ς Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Δημήτρης Ζιακόπουλος, τις πρωινές ώρες σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα φαινόμενα θα παραμείνουν έντονα στις περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κακοκαιρία, οι οποίες χωρίζονται σε δύο «γκρουπ»: το ένα περικλείει τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Αττική και το άλλο αφορά την και τα Δωδεκάνησα. «Στο πρώτο γκρουπ σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ψηλότερα σημεία, επηρεάζοντας και ημιορεινές περιοχές, ενώ στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές αναμένεται πολύ νερό», λέει χαρακτηριστικά. «Το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση σε όλες τις περιοχές που δεινοπάθησαν, ενώ έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή, μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας».

Σε ό,τι αφορά τους ανέμους, η ένταση των οποίων έφτασε επίπεδα ρεκόρ σε αρκετές περιοχές της χώρας χθες, αυτοί επίσης αναμένεται να εξασθενήσουν από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα. Οπως όλα δείχνουν, οι ακτοπλοϊκές θα αποκατασταθούν έγκαιρα για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου. Ταυτόχρονα, ο υδράργυρος θα ανέβει 2-3 βαθμούς σήμερα το μεσημέρι, μολονότι θα έχουμε παγετό σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Την πρώτη ημέρα του χρόνου, ο μέχρι το απόγευμα αναμένεται καλός και χωρίς πολλά φαινόμενα. «Μέσα στην ημέρα όμως», λέει ο κ. Ζιακόπουλος, «αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή από τη βορειοανατολική Ευρώπη, η οποία θα δώσει τοπικά φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά, ενώ μετά θα κινηθεί προς ότο και θα επηρεάσει τις περιοχές που επηρέασε η προηγούμενη κακοκαιρία». Με άλλα λόγια, αναμένονται εκ νέου χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια και Αττική, οι οποίες ωστόσο δεν θα έχουν την ένταση των χθεσινών. Την ίδια ώρα, θα ενισχυθούν και πάλι οι βοριάδες στα 8 μποφόρ. Το ίδιο καιρικό μοτίβο θα επαναληφθεί και την Πέμπτη, σε ανατολική και νότια Ελλάδα. Πιο ξεκάθαρη βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο.

Σχολιάζοντας την κακοκαιρία, ο κ. Ζιακόπουλος είπε ότι ναι μεν πρόκειται για φυσιολογικά για την εποχή φαινόμενα, ωστόσο παρατήρησε ότι οι τητες ς ήταν εξαιρετικά υψηλές στην .

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση