Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους στην Ιταλία
Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους στην Ιταλία

Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους στην Ιταλία

«Γέφυρα ζωής» για τη ενός βρέφους μόλις πέντε μηνών από την σε εξειδικευμένο κέντρο της Ιταλίας, προκειμένου να υποβληθεί σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος, στήθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Το πέντε μηνών κοριτσάκι, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αγλαΐα Κυριακού», διεγνώσθη με οξεία ηπατική ανεπάρκεια αγνώστου αιτιολογίας και οι συνέστησαν να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση. Με δεδομένο το έλλειμμα στις παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, αποφασίστηκε η αναζήτηση εξειδικευμένου κέντρου στο εξωτερικό. Ο ΕΟΜ ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού για την εύρεση του μεταμοσχευτικού κέντρου και τη μεταφορά του παιδιού, η οποία έγινε χθες το πρωί με τη συμβολή του τομέα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Συγκινητική ήταν και η συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων και είναι ενδεικτικό ότι τρεις προθυμοποιήθηκαν να συνοδεύσουν το βρέφος στην Ιταλία (τελικά ένας εξ αυτών το συνόδευσε).

Το μεταμοσχευτικό κέντρο στη επελέγη βάσει της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των Οργανισμών Μεταμοσχεύσεων Ελλάδας και Ιταλίας για παραπομπή στη γειτονική χώρα περιστατικών που δεν αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΕΟΜ Ανδρέας Καραμπίνης, «οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις και ειδικότερα τα μοσχεύματα από βρέφη αποτελούν ειδική κατηγορία μεταμοσχεύσεων, λόγω της σπανιότητας των τόσο μικρών μοσχευμάτων και των εξειδικευμένων χειρουργικών τεχνικών που απαιτούν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση