Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Έγγραφο Αναστασιάδη στον γ.γ. του ΟΗΕ για συνέχιση της προσπάθειας λύσης του Κυπριακού
Έγγραφο Αναστασιάδη στον γ.γ. του ΟΗΕ για συνέχιση της προσπάθειας λύσης του Κυπριακού

Έγγραφο Αναστασιάδη στον γ.γ. του ΟΗΕ για συνέχιση της προσπάθειας λύσης του Κυπριακού

Λεπτομερές έγγραφο με τις απόψεις του για συνέχιση της προσπάθειας λύσης του Κυπριακού υπέβαλε ο πρόεδρος στην χθεσινή του με τον γ.γ. του .

Αυτό δήλωσε ο κ. και επεσήμανε ότι υπάρχει «σωρεία εκκρεμοτήτων, οι οποίες θα πρέπει αποτελεσματικά να αντιμετωπιστούν προκειμένου να εξευρεθεί μια συνολική λύση, η οποία θα είναι οικονομικά και πολιτικά , λειτουργική και διαρκής».

Επίσης, ανέφερε ότι διαβίβασε στον γενικό γραμματέα την για την ανάγκη κατάλληλης ς προ της όποιας νέας πρωτοβουλίας, ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Σ' αυτήν, είπε, καθοριστικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο γενικός των Ηνωμένων Εθνών ή και συλλογικά τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία βεβαίως έχουν να διαδραματίσουν και ουσιαστικό ρόλο στη διασφάλιση εφαρμογής μιας ενδεχομένης λύσης.

«Στο πλαίσιο αυτό», είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, «τόνισα πως καθίσταται αναγκαίο η τουρκική πλευρά να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια, εάν πρώτο υιοθετεί σαν βάση λύσης τα όσα καταγράφονται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά, το εξίσου σημαντικό, το κατά πόσο αποδέχεται τις θέσεις αρχών, όπως αποτυπώθηκαν στο πλαίσιο του γενικού γραμματέα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση